Een nieuw dubbel-lenzen systeem in stijlvol jasje

De nieuwe visoletloep menasLUX van Eschenbach Optik verenigt een dubbel lenzen systeem met een geïntegreerde SMD-LED-belichting, zodat een optimaal, 3 x vergrotend bijna reëel beeld ontstaat, zonder randvertekening. 

 

De nieuwe visoletloep valt niet alleen op door zijn design, maar vooral door haar innovatieve en unieke dubbel-lenzen systeem: in de MenasLUX schuilt een asferische lens gecombineerd met een meniscuslens, die niet alleen door hun bouw een excellente afbeeldingskwaliteit en hoge vergroting bereiken, maar ook garant staan voor een uiterst comfortabele leeshouding. 

 

Zo bereikt de MenasLUX een 3 x vergroting bij een aangename en variabele leesafstand tussen oog en lens.  Het lenzensysteem is zowel monoculair als binoulair te gebruiken. Daarbij ontstaat het virtuele beeld zo dicht op het reële beeld, wat door de gebruiker als zeer prettig wordt ervaren. De lezer wordt daardoor niet snel vermoeid.

 

Indien noodzakelijk is de MenasLUX verder een ideaal accessoire in combinatie met hoge additie brillen, als bijvoorbeeld Noves. Men bereikt er een nog hogere vergroting mee met een ruimere werkafstand en groter gezichtsveld.

 

“Onze productontwerpers zijn nooit met één oplossing tevreden en trachten altijd optische barrières te slechten. Vaak op aangeven van de mensen in het veld, die ermee moeten werken. Zo ontstond het loepensysteem MENAS, dat de gebruiker een intelligente oplossing biedt. Handig en prestatievol en tegelijkertijd een comfortabele leeshouding ineen,” vertelt Matthias Anke, directeur van de divisie Vision Technology Products.

 

Geïntegreerde SMD-LED voor een helder beeld
Het leescomfort wordt door de geïntegreerde lichtbron nog verder geoptimaliseerd. Een SMD-LED belicht de tekst zonder hinderlijke irritatie, zelfs in slecht verlichte ruimtes. Bijkomend voordeel : De gebruikte LED’s hebben een buitengewone lange levensduur (50.000 branduur) en een gering stroomverbruik. Dit maakt de MenasLUX ook ideaal voor op reis in trein of vliegtuig. Door de compacte behuizing laat de loep zich makkelijk overal mee naar toe nemen. Hij heeft een diameter van 63 mm en een bouwhoogte van nog geen 45 mm.

 

Meer info bij : Eschenbach Optik BV, tel. 050-5412500 of via de vertegenwoordiger.