Het Oogzorgnetwerk verwelkomt 3 nieuwe partners

De afgelopen maanden is Het Oogzorgnetwerk uitgebreid met maar liefst drie nieuwe partners. De afdelingen oogheelkunde van het Havenziekenhuis, MCL locatie Leeuwarden en Harlingen en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn respectievelijk de 12e, 13e en 14e partner in dit landelijke netwerk van oogzorgactiviteiten geworden. Met de toetreding tot Het Oogzorgnetwerk richten deze ziekenhuizen zich op de voortzetting en waar mogelijk verbetering van de kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in Nederland. Een investering in de toekomst.

 

Directeur Johan Dorresteijn van het Havenziekenhuis is blij met de samenwerking “het stimuleert ons innovatief te blijven handelen en de zorg voor onze patiënten verder te verbeteren.”

 

Oogarts Mark Talsma van het MCL verwacht binnen een heel prettige samenwerking te gaan werken en de oogheelkunde van het MCL naar een hoger plan te trekken. Ook het verbeteren van de provinciale samen- werking is daarbij een belangrijk gezamenlijk aandachtspunt.

 

Bas de Clercq, oogarts van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis reageert enthousiast op de toekomstige samenwerking: Het belangrijkste doel van de samenwerking is optimaliseren van de patiëntveiligheid”.

 

In Het Oogzorgnetwerk werken 14 partnerziekenhuizen en lokale zorgaanbieders samen aan de verbetering van de kwaliteit van de oogzorg in Nederland. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

 

Kees Sol, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, reageert verheugd op de toetreding van deze drie nieuwe partners. “Wij zijn trots op de uitbreiding van ons netwerk met de afdelingen oogheelkunde. Onze doelstelling om een landelijke dekking te realiseren en daarmee hoogstaande en innovatieve oogheelkundige zorg voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken, komt met de uitbreiding met het Havenziekenhuis, MCL Leeuwarden en Harlingen en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis weer een stapje dichterbij.”

 
Deelnemende ziekenhuis binnen Het Oogzorgnetwerk:

  

– Het Oogziekenhuis Rotterdam (www.oogziekenhuis.nl/)
– Sint Franciscus Gasthuis (www.sfg.nl/)
– Reinier de Graaf Groep (www.rdgg.nl/)
– IJsselland Ziekenhuis (www.ijssellandziekenhuis.nl/)
– Slingeland Ziekenhuis (www.slingeland.nl/)
– Deventer Ziekenhuis (www.dz.nl/)
– Zuwe Hofpoort ziekenhuis (www.zuwe.nl/)
– Antonius ziekenhuis (www.antonius-frl.nl/)
– Westfriesgasthuis (www.westfriesgasthuis.nl/)
– Ziekenhuisgroep Twente, locatie Almelo (www.zgt.nl/)
– Flevoziekenhuis (www.flevoziekenhuis.nl/)
– Havenziekenhuis (www.havenziekenhuis.nl/)
– Medisch Centrum Leeuwarden (www.mcl.nl/)
– Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis (www.zhsdirksland.nl/)