HOYA Hi-Vision LongLife: ’s werelds hardste coating

HOYA heeft decennia lang een sterke reputatie en leidende positie in het vervaardigen van hoogwaardige coatings. Een goed voorbeeld is Super Hi-Vision, sinds de introductie in 2005 wereldwijd koploper in duurzaamheid en betrouwbaarheid. De sterke positie dankt HOYA aan de toepassing van vernieuwende technologieën en het feit dat HOYA de kunststoffen en coatings in eigen beheer ontwikkelt, in plaats van deze bij derden in te kopen. Hierdoor wordt een perfecte hechting tussen de diverse veredelingslagen en het brillenglas gerealiseerd en wordt de kans op loslating van de coating bij HOYA brillenglazen geminimaliseerd. Met de introductie van Hi-Vision LongLife gaat HOYA wederom een stap verder.

 

Zowel eigen als onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat Hi-Vision LongLife de volgende opmerkelijke eigenschappen heeft:

 

• Krasbestendigheid: Onafhankelijke testen* tonen aan dat de kraswerende laag van Hi-Vision LongLife een Bayer-waarde van ? 15 heeft, en daarmee de hardste coating is die op dit moment verkrijgbaar is (resultaten van Bayer-tests uitgevoerd in 2009 door Colts-laboratoria).

• Ontspiegeling: de transimissie van Hi-Vision LongLife is 99% en dat betekent een comfortabeler zicht en cosmetisch fraaier glas.

• Waterafstoting: Hi-Vision LongLife is voorzien van een geoptimaliseerde, duurzame waterafstotende laag met een watercontacthoek van 107,5°, die ook na intensief schoonmaken niet kleiner wordt. Blootstelling aan chemische stoffen bleek vrijwel geen effect te hebben op de watercontacthoek van Hi-Vision LongLife.

• Vuilafstoting: Ook na langdurig gebruik en veelvuldig schoonmaken behoudt Hi-Vision LongLife zijn uitstekende vuilafstotende eigenschappen en zijn de glazen nog altijd eenvoudig te reinigen.

• Antistatische eigenschappen: De antistatische laag van Hi-Vision LongLife voorkomt dat het glas stof aantrekt en zorgt voor een blijvend helder zicht.

• Samenstelling: HOYA gaat uit van de samenstelling als geheel en stemt de materialen en diverse lagen van de coating zorgvuldig op elkaar af. De exacte onderlinge afstemming van de lagen zorgt ook voor maximale transparantie en ontspiegeling van het glas.

 

De introductie van Hi-Vision LongLife past volledig in HOYA’s streven naar producten die voldoen aan de eisen van kwaliteitsbewuste consumenten, die ook op de lange termijn waar voor hun geld willen.

 

Neem voor meer informatie contact op met HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 0297 514 314.