HOYA inspireert

Maandag 21 november jl. vond het HOYA symposium Inspirerende Signalen plaats in voormalig zendgebouw Radio Kootwijk. Ondanks de dikke mist die een ochtendspits veroorzaakte van 450 kilometer, wisten ruim 300 opticiens het imposante gebouw van Radio Kootwijk te vinden om getuige te zijn van een in alle opzichten zeer geslaagd symposium in een geweldige entourage.

 

Er werd door Rob Rameckers inzage gegeven in de resultaten van een recent gehouden marktonderzoek, waaruit o.a. blijkt dat de zelfstandige opticien zeer goed scoort op de aspecten kwaliteit, exclusiviteit, vakmanschap, er nog steeds sprake is van een zeer hoge loyaliteit en er kansen liggen door het actiever communiceren van toegevoegde waarde producten die door consumenten als relevant worden beoordeeld.

 

Hans Werquin, HOYA’s President Europe, presenteerde HOYA’s nieuwe Lab Landscape waaruit bleek dat de huidige perikelen rondom leveringen in verband met de situatie in Thailand sneller dan verwacht worden opgelost, producten al weer leverbaar zijn of dat op korte termijnen weer zijn en dat er door een nieuwe logistieke-/productiestructuur sprake zal zijn van een geoptimaliseerde risicospreiding. Gerry Bottero, HOYA’s CEO Global, gaf uitleg over HOYA Corporation, de sterkte synergie tussen de verschillende business  units en accentueerde het belang van R&D en baanbrekende innovaties.

 

Het technische deel van het dag werd geleid door Hans Warntjes, Senior Product Manager HOYA Vision Care Europe. Een viertal vooraanstaande sprekers, Professor Faubert, Professor Crelier, HOYA designer Kouzu en Jules van Els behandelden HOYA’s visie op de komende generatie brillenglazen, het belang hiervan voor de opticien en brildrager, de concepten die HOYA ontwikkelt en de vertaalslag naar de praktijk.

 

De dag werd afgesloten met een insprirerende lezing van dr. Ben Tiggelaar, die als gedragswetenschapper als geen ander een gevoelige snaar weet te raden als het gaat om het veranderen van aangeleerd gedrag om hierdoor op een prettiger manier beter te (laten) functioneren en te presteren.

 

Al met al een zeer geslaagde dag, in een kwalitatieve, sfeervolle omgeving met een overall enquête beoordeling van 8,2 door de deelnemers.

 

Lezingen     7,9
Locatie en catering     8,0
Organisatie     8,2
Aansluiting op kennisniveau   7,8
Voldeed aan de verwachting   7,9
Overall beoordeling    8,2