HOYA start productie weer op

HOYA start productie in Thailand weer op en doet een overname in Brazilië.

 

Zes maanden na sluiting van de door de watersnoodramp getroffen HOYA fabriek in Ayutthaya, Thailand, heeft HOYA deze productie unit weer in gebruik genomen. HOYA is gestart met de productie van Rx glazen in beperkte volumes, die maandelijks zullen toenemen.

 

Hoewel de omvang van de overstromingen in oktober 2011 voor Thailand uitzonderlijk was, heeft HOYA verschillende maatregelen genomen ter bescherming van de faciliteit voor de toekomst. Deze bestaan uit de versterking van de omliggende fabrieksmuren, de plaatsing van secundaire stalen wanden en luiken, extra pompsystemen, afvoerleidingen en irrigatiemuren die kunnen worden geopend om water weg te laten stromen.Daarnaast wordt er op het Hi-Tech Industrial Estate, waar HOYA’s fabriek is gevestigd, een nieuwe waterkering van 5,4 meter hoog gebouwd en is de afvoercapaciteit van de  pompsystemen vergroot. HOYA heeft de afgelopen maanden haar wereldwijde netwerk van fabrieken geherstructureerd om door een gedecentraliseerde aanpak een veilige en stabiele supply chain te kunnen blijven garanderen.

 

HOYA Corporation’s Vision Care Division kondigde verder de overname aan van haar joint-venture partner Optotal HOYA SA in Brazilië. Optotal exploiteert het grootste (Rx) lab en is één van de grootste optiek groothandels in Brazilië. Optotal heeft 400 mensen in dienst en behaalde een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 28% sinds 2008. Met deze overname verstrekt HOYA haar aanwezigheid in de snel groeiende Braziliaanse markt. In 2013 zal de totale bevolking van Brazilië uit meer dan 200 miljoen inwoners bestaan, waarbij het aantal consumenten van 45 jaar en ouder – de doelgroep voor multifocale glazen – meer dan 57 miljoen zal bedragen.

 

Voor meer informatie: HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 0297 – 514 314.

 

BEELD_2

De Thaise productielocatie