i.Polatest training bij ZEISS

“Al sinds jaar en dag staat Carl Zeiss Vision bekend om haar prisma’s. Niet alleen de fabricage van prisma’s, maar ook het aanmeten van prisma’s kent een lange geschiedenis bij ZEISS, waar topproducten en topkwaliteit nog steeds een absoluut speerpunt van deze organisatie zijn. ZEISS heeft onlangs weer een training gegeven omtrent het aanmeten van prisma’s met de i.Polatest. De cursus werd gegeven door o.a. Jules van Elst die “ieders ogen weet te openen” als het om het aanmeten van prisma’s gaat.

 

Een aantal quotes van deelnemende opticiens:

 

• MKH is een fantastische manier om asthenopische klachten zoals nekklachten, hoofdpijn, dubbelzien etc. grotendeels te verhelpen d.m.v. prisma’s en helpt bij het herstellen of verbeteren van het binoculair gezichtsvermogen.
• Onderscheidend voor de Optometrist om zijn of haar optometrie praktijk nog meer inhoud te geven en daarmee vakmanschap gewaardeerd te zien worden.
• Leerzame cursus waarbij op begrijpelijke en praktische wijze een aanvullende meetmethodiek wordt aangereikt in combinatie met de i.Polatest van ZEISS.
• Als opticien heb ik in het verleden uiteraard geleerd om oogmetingen te verrichten en weet ik ook hoe ik prisma’s moet meten. Ik ben door de cursus beter bekend geraakt met de testen die ervoor gebruikt worden en kan betere conclusies trekken uit de uitkomsten van deze testen.
• De cursus van Jules van Elst met de iPolatest van ZEISS heeft mijn ogen geopend met betrekking tot het voorschrijven van prisma’s. In plaats van het globaal meten van prisma’s en daarvan 2/3 voor te gaan schrijven meet je nu de exacte waarden op 0.25 prisma dioptrie nauwkeurig. Je kunt gericht klachten van klanten aanpakken door middel van correctie van de gemeten prisma’s.

 

De enorme mogelijkheden bij aanmeten van prisma’s en het behandeling van klachten zoals onrustig binoculair zien en asthenopische klachten, met behulp van de i.Polatest, zijn een welkome aanvulling van de dagelijkse werkzaamheden voor elke vakbekwame opticien die het beste resultaat nastreeft voor zijn of haar cliënten.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Carl Zeiss Vision
Arjan Zijlstra
0184 433 444
[email protected]