Neva Max UV: multicoating met UV-bescherming

Onze ogen worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke UV-straling. Zelfs wanneer de zon niet zichtbaar is, is er toch al 42% UV-straling aanwezig.

 

Transparante high index brillenglazen met een multicoating filteren het UV-licht dat door de voorzijde van het brillenglas gaat. Hierbij wordt geen optimale bescherming geboden tegen het gevaar van de UV-straling, die via de achterzijde van het brillenglas in het oog komt. 

 

Met Neva Max UV introduceert BBGR een innovatieve multicoating die schade door directe en reflecterende UV-straling aan ogen voorkomt. Tevens wordt de gevoelige huid rondom het oog extra beschermd. Om de kwaliteit van de UV-bescherming aan te duiden, is er een internationale standaard ontwikkeld, de E-SPF index. De combinatie van het brillenglasmateriaal en de toegepaste multicoating bepaalt de indexwaardering E-SPF 5, 10, 25 of 50.

 

 

Bijvoorbeeld: E-SPF 25 betekent dat de ogen 25 keer beter beschermd zijn tegen UV-straling. Brillenglazen met Neva Max UV beschermen de ogen tegen reflecterende UV-straling vanaf de achterzijde van het brillenglas. Dus worden transparante brillenglazen met Neva Max UV met de waarde E-SPF 25 geïndexeerd. Voor transparante brillenglazen is dit de hoogste indexering beschikbaar. 

 

Neva Max UV is leverbaar op een uitgebreide range van multifocale en enkelvoudige brillenglazen (voorraad en receptglazen) van BBGR. Neva Max UV kan op deze brillenglazen ook in combinatie met Transitions en Unitint geleverd worden.

 

Meer informatie via HOC: www.hocsite.com

 

 

nevamax