Nieuwe HOYA glasboek 2011

Met de komst van HOYA’s nieuwe glascatalogus introduceert HOYA een tweetal nieuwe producten, Hoyalux Summit Pro TrueForm en Hoyalux Summit CD Trueform en het nieuwe hoogindex materiaal Eyvia 1.74

 

Hoyalux Summit Pro TrueForm en Hoyalux Summit CD TrueForm
Met de TrueForm Technology voegt HOYA FreeForm principes toe aan de bestaande multifocale glazen Hoyalux Summit Pro en Hoyalux Summit CD. De voorzijde met het multifocale ontwerp blijft ongewijzigd, dit is de basis en zorgt voor de visuele mogelijkheden, het kijken op alle afstanden. Maar, waar in het verleden conventionele slijptechnieken werden gebruikt om aan de achterzijde van het halffabricaat de verte sterkte volgens het “basisontwerp” te slijpen, wordt nu de achterzijde met FreeForm Technology punt voor punt bewerkt. Deze nieuwe frees- en polijsttechnieken zorgen ervoor dat de achterzijde van het glas voor iedervoorschrift individueel berekend en geoptimaliseerd wordt. Tevens omvat de TrueForm Technology HOYA’s oogbolrotatie techniek, volgens de wet van Listing. Deze techniek zorgt voor een vermindering van aberraties in alle kijkrichtingen waardoor de perifere prestaties verbeteren en zorgt voor een optimale gezichtsscherpte. Bij Hoyalux Summit Pro TrueForm en Hoyalux Summit CD TrueForm is het oorspronkelijke ontwerp dus onveranderd, maar wordt ieder individueel voorschrift geoptimaliseerd. En omdat er geen extra parameters nodig zijn kan men deze glazen bestellen zoals men gewend is.

 

Eyvia 1.74 hoogindex kunststof
HOYA introduceert met Eyvia 1.74 een superdun en helder kunststof materiaal. Met een brekingsindex van 1.74, een soortelijk gewicht van 1.47 g/cm3 en een getal van Abbe van 31 is dit materiaal ideaal voor brildragers met een hoge correctie en mensen die waarde hechten aan een esthetisch mooi product. Door zijn veerkracht is het elastische kunststof  uitstekend geschikt voor glasbrillen. Met Eyvia 1.74 wordt een topmateriaal gecombineerd  met de topcoatingen Hi-Vision LongLife en Super Hi-Vision en HOYA’s premium range ontwerpen (Hoyalux iD MyStyle, InStyle, LifeStyle, WorkStyle en Nulux EP).

 

Meer informatie: HOYA Lens Nederland, telefoon 0297-514314