Perfect Vision Volgens Edwin Koelewijn, Koel Optics Ede

,,Ik heb Shamir leren kennen in de zomerperiode van 2011. In die tijd verkocht ik veel gecurvde zonnebrillen. Shamir is de enige leverancier die goede curve glazen op sterkte maakt en inslijpt. Daarnaast ben ik zeer tevreden over het verzenden en ophalen van monturen door DHL. De reden dat ik de samenwerking met het bedrijf ben gaan intensiveren is dat Shamir buiten de geijkte paden durft te denken. Ze hebben leuke, innovatieve marketingconcepten als het gaat om het ontdekken van een nieuwe nichemarkt.

Het buiten de kaders denken en een fabrikant die echt durft, dat maakt de samenwerking voor mij prettig. Ik zoek mijn klanten in een heel specifieke groep. Shamir kan daar een heel grote rol in spelen met marketingondersteuning en zij leveren de producten die mijn klanten willen kopen.

Mijn winkel staat middenin het centrum van Ede, recht tegenover het warenhuis van V&D. Ik zie mijn zaak echt als een trafficwinkel. Ik heb een behoorlijk grote selectie zonnebrillen en sportbrillen. Daarin onderscheid ik mezelf van andere opticiens. Zeker op het gebied van sportbrillen liggen nog ontzettend veel kansen en ik denk dat Shamir daar een heel goede partner in kan zijn. Ze kunnen een gat vullen binnen de sportindustrie dat nog niet echt wordt aangeraakt. Er zijn diverse sporten, zoals golf, die hoge eisen stellen aan het zicht. Daarnaast is bescherming van de ogen belangrijk bij bijvoorbeeld mountainbiken. De samenwerking met Wiley X zorgt ervoor dat Shamir nu al in die specifieke behoeften kan voorzien.

Vanzelfsprekend ben ik ook tevreden over de andere producten. Ik vind dat Shamir vooral de freeformtechniek goed en beheerst naar voren kan brengen. Het is een organisatie die actief meedenkt met opticien. De mensen daar hebben het onderscheidend vermogen om doelgroepgerichte en specifieke glazen te kunnen aanbieden. Daarnaast is het een heel prettige gesprekspartner. Het blijft belangrijk om je als zelfstandige opticien te profileren ten opzichte van ketenbedrijven. Het zijn de basale dingen als bepaalde merken, vakmanschap en service, die het maken dat de klant voor jouw winkel kiest. En de vent maakt de tent zeg ik altijd maar.”

 


Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met
[email protected]
   

Shamir, the freedom to choose.

“”