Perfect Vision ?volgens Eloy Andriessen, ?Opticien in Helmond

COLUMN

 

Eloy,,Al dertig jaar is meneer Jansen onze trouwe klant en sinds 15 jaar draagt hij een progressieve bril. Zijn voorschrift is niet alledaags: een hoge cilinder met een scheve as en een hogere plussterkte met een behoorlijk sterkteverschil tussen rechts en links. Hij kan wel er mee overweg, maar het blijft een hulpmiddel, ondanks het gebruik van kwaliteitsglazen uit het hogere segment. Het wennen aan een nieuwe bril duurt bij hem een paar weken. Zijn hersenen hebben enigszins moeite met het accepteren van de slijpwijze van de nieuwe glazen. De vergelijking met nieuwe schoenen is vlug gemaakt: soms heb je wat langer nodig voordat ze echt lekker zitten.

Als opticien zoeken wij steeds naar de beste oplossing voor iedereen. Meneer Jansen kwam regelmatig terug, omdat hij wat minder comfortabel door zijn bril keek. Na een paar weken van bijstellen, de bril anders op zijn neus zetten, ging het vaak wel weer, maar het was niet echt optimaal. Zijn hersenen bleken heel eenkennig te zijn. Als ze eenmaal gewend waren, was het ook lastiger om over te schakelen op een andere sterkte, terwijl dat wel een betere gezichtsscherpte  opleverde.

 

Sinds maart van dit jaar gebruiken we ook producten van Shamir. Zonder de klant iets te vertellen, monteerden we Autograph PLUS™ glazen in zijn nieuwe bril. Het was een test met een nieuw type brillenglas, we waren reuze benieuwd wat de uitwerking bij deze klant zou zijn. Zoals bij iedere klant die een ingewikkeld verhaal heeft, hadden we uitgebreid de tijd voor hem genomen toen meneer Jansen zijn nieuwe bril kwam halen. ‘Hier is uw nieuwe bril, zet hem maar eens op’, vertelden we hem. Wat volgde was ongelooflijk: hij stond nog net niet te springen van blijdschap.

 

Het is jammer dat we er geen filmpje van hebben voor op Youtube. ‘Waarom we deze glazen niet eerder in zijn bril had gedaan?’, klonk het bijna als verwijt. Hij zag alle details haarscherp en zijn gezichtsveld was een stuk stabieler. Hij riep meteen dat hij ‘nooit meer andere glazen wilde’! We vinden de nieuwe manier van slijpen van Shamir baanbrekend. Voor ons is het nu duidelijk dat we voor mensen met een ingewikkelde sterkte Autograph PLUS™ moeten gaan gebruiken. Als Shamir vernieuwend bezig blijft, volgen we de ontwikkelingen op de voet.”

 


Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met
[email protected] 

 

Shamir, the freedom to choose.

 

 

 

shamir