Perfect Vision ?Volgens Peter Tutuarima van ?George de Jong Optiek Amsterdam

COLUMN

 

 

,,Mijn hobby is vliegen. Op de verschillende fora voor vliegers, die op internet te vinden zijn wordt regelmatig gepraat over zonnebrillen voor piloten. Natuurlijk ging iedereen op een gegeven moment van alles roepen en meningen geven over glazen. Ik heb toen een keer heel duidelijk de basics uitgelegd over de verschillende types brillenglazen en filterglazen. Vanaf dat moment ging het balletje rollen. Mensen uit de heel Nederland belden me op omdat ze dat stukje gelezen hadden. Ze hoopten dat ik ook voor hen wat kon betekenen.  Van een klant uit Nijmegen kreeg ik de vraag of ik dat stukje dat ik ooit op het forum had gezet niet op een website kon zetten, zodat het makkelijker terug te vinden was.

 

Het idee om een site op te zetten die specifiek gericht is op Vliegbillen is toen ontstaan. Afgelopen zomer is www.vliegbril.nl gelanceerd. Bezoekers bleken vooral tegen problemen aan te lopen omtrent een goede zonnebril. Wie vaak vliegt en weinig correctie nodig heeft voor de ogen heeft een zonnebril nodig doe goed filtert en een goed contrast geeft. Het praat voor de vliegers makkelijker omdat ik zelf ook graag vlieg. Ik weet hoe de omgeving tijdens een landing eruit ziet en op welke afstanden een bril scherp moet zijn. De afgelopen maanden heb ik aardig wat vliegers over de vloer gehad. Voor hen is een zonnebril een eerste levensbehoefte. Het hóórt bij hun uitrusting. Als vlieger moet je altijd een reservebril hebben en zeker niet op de glazen bezuinigen.

 

Ik laat de kwaliteit van een product altijd bepalen door de klant. Als mijn klanten er happy mee zijn, is het een goed product. Ik kreeg een piloot over de vloer die een redelijk hoge sterkte had. Voor mij was het Autograph Plusglas van Shamir  een mooi experiment. Normaal gesproken vloog de piloot met een bestaande bril of lenzen. Van de week zei hij: ‘met deze nieuwe zonnebril zie ik pas hoe beroerd ik land met contactlenzen in!’ De glazen geven hem een veel scherper zicht dan hij gewend is. Als mensen met zulke enthousiaste verhalen komen, dan wéét ik dat het werkt.

 

 

Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met [email protected]   

 

Shamir, the freedom to choose.

shamir

website_afbeeldingen/vliegbril:346:260:0:2