Perfect Vision volgens Richard Oortwijn van Diekman Optiek in Nijverdal

 

COLUMN

 

 

diekman

,,We zijn bezig om onszelf als ‘multifocaalexpert’ te gaan profileren. We willen de hele multifocale markt inzichterlijker maken. Zeker met het oog op de komende concurrentie; in Nijverdal komen er twee nieuwe optiekzaken bij de komende maand. We verschuiven ons profiel naar probleemoplosser voor de regio. Klanten die van andere optiekzaken komen en problemen hebben met hun bril, helpen wij weer op weg. En dat gaat heel makkelijk. Het is wel gek, als het bij ons zo makkelijk gaat, waarom dan bij de ander niet? Blijkbaar is daar de kennis en kunde niet aanwezig.

 

Door de toenemende vergrijzing zien we duidelijke verschuiving van de omzet naar multifocale brillen. Wij bieden onze klanten uitgebreidere testen en contrôles. Glazen worden tot de millimeter nauwkerig aangemeten en ingeslepen. Daar wordt door andere opticiens wel eens niet 100 % nauwkeurig mee omgegaan. We willen dat glazen 100 % goed ingeslepen zijn. Als je ergens in het verhaal maar 80% scoort, bij de refractie, het type glas of de positionering van het glas, dan wordt het eindresultaat maar 60 procent. Wij garanderen onze klanten dan ook de ‘niet goed, geld terug’. Wie niet tevreden is met de nieuwe multifocale glazen en toch terug wil naar twee brillen of bifocaal, krijgt het verschil van ons terug. Wij gaan zóver in de service voor de klant omdat we achter onze producten staan.

 

We worden in deze benadering door Shamir van alle kanten ondersteund. We krijgen in de promotiecampagne ook hulp van Shamir. Waar ik uitermate tevreden over ben is de technische ondersteuning. Nu krijgen we ook een speciale opleiding die we in Portugal gaan volgen. Door die extra trainingen en cursussen kunnen wij meer bieden dan de standaard opticien op de hoek.. We laten klanten ontdekken dat Shamir de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het ontwerp is door Shamir gemaakt, de uitvoering door verschillende glasleveranciers. Shamir heeft gewoon het beste ontwerp voor de meest gunstige prijs. Klanten vinden het niet vervelend om geld te betalen, maar wel om meer te betalen dan eigenlijk hoeft. Andere leveranciers bieden vaak hetzelfde product met een ander naamkaartje. Het no-nonsense verhaal van Shamir, daar gaan wij, maar ook onze klanten voor.”

 

 

Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op met [email protected]
   

Shamir, the freedom to choose.