Perfect Vision volgens Van Reugebrink Opticiens

 

“Wij bieden sinds een jaar niet alleen brillen in het hoge segment, maar ook een ‘nice priced’ collectie. Dat is een totaalconcept: je kunt bij ons een volledige bril met enkelvoudige glazen kopen vanaf 100 euro, een bril met multifocale glazen vanaf 150 euro.

 

We hebben dus twee collecties: de design brillen en een collectie uit het goedkope segment. De ‘nice priced’ collectie is wel van een uitstekende kwaliteit”.

 

“Onze zaak heeft een regiofunctie, want de eerstvolgende grote opticien zit 15 kilometer verderop. Daarom is het ook zo belangrijk om in de huidige markt ook goedkopere brillen aan te kunnen bieden. Wat we in het afgelopen jaar gezien hebben, is dat onze klanten nu meer brillen bij ons kopen. Ze kopen dan één bril uit het hoge segment, maar hun sport- of zonnebril zoeken ze in de ‘nice priced’ collectie.

 

Die brillen hadden ze anders misschien ergens anders gekocht, omdat ze graag wat minder geld aan die brillen uit willen geven. Aan de andere kant loop je natuurlijk met twee collecties ook het risico dat klanten nu niet meer een designbril kopen, maar een goedkopere bril uitzoeken. Dit is tot nu toe nog niet vaak gebeurt.

 

We bieden ook uitgebreide oogzorg aan. Daar heb je echter niet dagelijks mee te maken. Op basis van een normale meting kun je dan beoordelen of het nodig is om verder te onderzoeken. Het is daarom voor mij belangrijker om de dienst te kunnen aanbieden, dan om het standaard aan de klant te opperen. Overigens denk ik dat de branche op het gebied van oogzorg een aantal richttarieven zou kunnen opstellen. Op dit moment houdt iedere opticien daarin andere tarieven aan en dat is voor een klant niet echt helder.

 

Ik ben met deze zaak begonnen toen ik 22 was. Dat is nu 30 jaar geleden. Ik zat in een pand van 40m2 en kon ik 1993 verhuizen naar een groter pand, waar we nu nog zitten. We hebben nu lekker de ruimte, 150m2. Je merkt wel dat je als ondernemer flexibeler moet worden in de afgelopen jaren. De marktontwikkeling zorgt daarvoor. Maar ik vind het super om te ontdekken welke manieren van ondernemen goed werken. Je moet sneller reageren dan vroeger misschien de standaard was.

 

Voordat ik de ‘nice priced’ collectie had, nam ik eigenlijk alleen curve glazen af van Shamir. Maar met de toevoeging van de nieuwe collectie ben ik meer met Shamir gaan werken. Ze produceren snel, leveren snel, zijn no-nonsense en als er een aanpassing nodig is kan dat ook zonder probleem. Zo heb ik afgelopen zaterdag een bril verkocht en heb ik de glazen nu al. Dat is voor de klant natuurlijk heel fijn. De producten van Shamir zijn goedkope producten met een goede kwaliteit, net als de ‘nice priced’ collectie”.

 

Heeft u een bijzonder verhaal over de diensten van Shamir? Neem dan contact op: [email protected]

 

 

reugebrink_1

Van Reugebrink Opticiens