Varilux najaarscampagne van start

Essilor geeft op maandag 3 oktober het startsein voor de nieuwe Varilux najaarscampagne. De campagne omvat zowel print als diverse tv-reclames en benadrukt hoe Varilux brillenglazen een oplossing zijn voor presbyopie. Multifocale glazen helpen beter te zien in alle situaties waar men in het dagelijks leven mee te maken krijgt. De boodschap van de campagne is dan ook: ‘Verbetering van het zicht zowel op afstand als dichtbij, Varilux-brillenglazen bieden een persoonlijke kijkoplossing voor elke gebruiker’. De najaarscampagne loopt t/m 3 december 2011.

 

De nieuwe najaarscampagne legt de nadruk op hoe Varilux het beste zicht biedt in de meest uiteenlopende situaties, zowel bij inspannende als ontspannende activiteiten. De campagne vertelt het verhaal van hoe Varilux-brillenglazen in harmonie werken met het zicht en het visuele gedrag van de brildragers. Hierbij ligt de nadruk op de nieuwste innovaties op het gebied van brillenglazen.

 

Varilux-technologie

Essilor heeft ruim 500 onderzoekers in dienst die voortdurend werken aan nieuwe technieken om de kwaliteit van de brillenglazen nog verder te optimaliseren. Varilux heeft inmiddels meer dan 5.000 octrooien en patenten op glastechnologieën. 
 

In 1959 creëerde de jonge ingenieur Bernard Maitenaz het eerste multifocale glas: Varilux. Deze baanbrekende uitvinding was het uitgangspunt van jarenlang innovatief onderzoek van Essilor op dit gebied. De belangrijkste recente innovaties en productlanceringen door Varilux zijn onder andere:

 

2006: Varilux Liberty. Profiteren van de bekende Varilux expertise dankzij High Resolution Vision en biedt heldere visie op alle afstanden.

 
2009: Varilux Ipseo New Edition. Het eerste multifocale brillenglas met beeldstabilisator dat zich aanpast aan het individuele kijkgedrag (door middel van head eye movement).

 

2010: Varilux Physio 2.0. Het innovatieve brillenglas dat rekening houdt met de variaties van de pupil, zodat de drager ook bij zwak licht optimaal zicht heeft.

2010: Eyecode. Dit is een baanbrekende 3D-meting van het oog, waarmee gepersonaliseerde brillenglazen aangemeten kunnen worden. Deze technologie is beschikbaar voor de Varilux als de single Vision-glazen.