Varilux S-series van Essilor wint Silmo d’Or 2012 Award

De revolutionaire Varilux S-series van Essilor heeft de Silmo d’Or 2012 Award gewonnen tijdens de internationale optiekvakbeurs Silmo in Parijs.

 

Essilor kreeg deze prestigieuze prijs in de categorie ‘vision’ voor de revolutionaire Varilux S-series. Varilux S-series is de nieuwste oplossing voor multifocale brillenglazen die vanaf 1 november beschikbaar is in Nederland. 

 

De Silmo d’Or Award is een teken van kwaliteit en originaliteit en wordt elk jaar toegekend aan producten die voorop lopen in innovatie, technologie en creativiteit. De prijs betekent een waardering van Essilor’s technologische inspanningen om het beste product voor het corrigeren van presbyopie te ontwikkelen.

 

Essilor zorgde in 1959 voor een revolutie in de optiek met de uitvinding van Varilux, het eerste multifocale brillenglas. Meer dan 50 jaar later bieden Varilux S-brillenglazen meer dan twee miljard presbyopen optimaal zicht door het combineren van een breed gezichtsveld, een versneld aanpassingsvermogen én de eliminatie van het schommeleffect. De visuele prestaties van multifocale brillenglazen worden naar een hoger niveau getild door 15 nieuwe patenten en drie revolutionaire technologieën in de S-series: 4D Technologie,  Nanoptix™ en Synchroneyes™. 

Ron de Bruijn, Vice President van Essilor Benelux & Nordics, is erg enthousiast over het winnen van de Silmo d’Or 2012 Award: “Het winnen van deze award laat zien dat onze innovatiestrategie zeer succesvol is. Hiermee kunnen we consumenten steeds weer innovatieve en effectieve oplossingen bieden voor het corrigeren van hun zicht en het verhogen van hun visuele comfort. We zijn trots op de waardering van vakgenoten voor onze inspanningen om het zicht van iedereen ter wereld te verbeteren. Deze missie staat voorop in al onze activiteiten, overal ter wereld waar wij actief zijn.”