Zeiss verhoogt de norm voor UV-bescherming

Ondanks dat UV-straling enkele positieve effecten op de mens heeft, brengt langdurige blootstelling ook enkele serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. Wist u dat slechts 1 op de 5 mensen buitenshuis altijd een zonnebril draagt, zelfs als het bewolkt is?

Zeiss UVProtect

Zeiss-wetenschappers zijn er in geslaagd een chemische component te ontwikkelen wat het mogelijk maakt een UV-bescherming tot 400nm te bieden in alle kunststof brillenglasmaterialen, zonder verlies van helderheid. De hinderlijke gele of grijze restkleur is verleden tijd wanneer u kiest voor een Zeiss UVProtect brillenglas. Alle premium Zeiss-coatings zijn vanaf heden uitgerust met een extra UV-bescherming op de achterzijde van het brillenglas.

UV-camera

Om de werking van de vernieuwde Zeiss glazen aan te tonen, zijn er foto’s genomen met een UV-camera. Deze camera onthult wat onzichtbaar is voor het blote oog en laat beschadigingen aan de huid zien, ten gevolge van blootstelling aan UV-straling. Zeiss wil de status-quo van de industrie veranderen door potentiële gezondheidsimplicaties aan te pakken en de standaard van oogzorg nog verder te verbeteren.

Meer informatie

www.zeiss.nl

Tags: