Zonneglazenactie 2012 Essilor van start

Sinds kort hebben alle Alliance opticiens een vernieuwd zonneglas in het assortiment: het Crizal Sun UV zonneglas. Vernieuwend aan deze zonneglazen is dat ze niet alleen UV-stralen aan de voorkant van het glas tegenhouden, maar ook de schadelijke stralen die via de achterkant van de bril reflecteren.

 

Uit onderzoek door vooraanstaand Amerikaans optometrist Karl Citek van de Pacific University College of Optometry in Oregon (VS) blijkt namelijk dat tot 50% van het schadelijke zonlicht dat de ogen bereikt, via de achterkant van het brillenglas komt. Het belang van bescherming tegen UV-straling staat centraal in de nieuwe zonneglazencampagne. Deze is vanaf nu weer gestart bij alle Alliance opticiens.

 

De meeste consumenten weten wel dat UV-stralen schadelijk zijn voor de huid en gebruiken daarom zonnebrandcrème. Het is echter minder vanzelfsprekend om je ogen te beschermen. Uit het Healthy Sight Survey 2010 van Transitions Optical, blijkt dat slechts 1 op de 2 consumenten een zonnebril draagt en dat maar 10% van de consumenten weet dat UV-straling kan leiden tot oogschade of verminderd zicht. En dat terwijl 1 op de 5 gevallen van staar direct het gevolg zou zijn van blootstelling aan UV. Bovendien worden wereldwijd elk jaar drie miljoen mensen blind door langdurige blootstelling aan UV-stralen.

 

Volgens Essilor hebben zowel opticiens als producenten, optometristen en oogartsen de taak om mensen erop te wijzen hoe belangrijk het is om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En niet alleen de ogen, want UV-straling kan ook huidaandoeningen rondom de ogen veroorzaken; 5 tot 10% van de huidkankers wordt namelijk direct rondom de ogen geconstateerd.  

 

Zonneglazen met beschermingsfactor centraal in nieuwe zonneglazencampagne

 

Bescherming aan de voor- en achterzijde van de bril

 

Veel zonnebrillen hebben een sticker met daarop een beschermingsindicatie, bijvoorbeeld ‘100% UV-filter’. Deze glazen bieden echter geen volledige bescherming, want ze houden alleen de schadelijke UV-straling tegen die op de voorkant van het brillenglas komt. Crizal Sun UV zonneglazen zijn, als eerste zonnebrilglazen ter wereld, zo ontworpen dat ook de straling wordt tegengehouden die via de achterkant van de bril de ogen bereikt. Daarnaast biedt de Crizal coating een optimale bescherming tegen vlekken, krassen, stof en waterdruppels.

Zonbeschermingsfactor E-SPF

 

Essilor vindt dat de huidige aanduidingen op zonnebrillen te onduidelijk en daardoor soms misleidend zijn. Daarom ontwikkelde zij de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF). Met behulp van deze eenvoudige indicatie, is direct te zien hoeveel bescherming brillenglazen bieden tegen schadelijke UV-stralen. De E-SPF (lees: Eye-Sun Protction Factor) varieert van factor 2 voor standaard (heldere) brillenglazen zonder bescherming tot factor 50+ voor zonneglazen met Crizal Sun UV. Kortom, met Crizal Sun UV bent u altijd verzekerd van goed beschermde ogen.

Zonnebril cadeaucard

 

Tijdens de zonneglazencampagne hebben alle Alliance-leden een breed assortiment Essilor zonneglazen op sterkte beschikbaar. Bij aanschaf van een van de actieglazen kunnen zij een ‘Mystery Zonnebril Cadeaucards’ welke opgewaardeerd kan zijn tot een maximale waarde van €150,- weggeven.