Anne et Valentin toont laatste brillentrends op Fashionweek

Op de laatste dag van de Amsterdam International Fashion Week laat het Franse brillenmerk Anne et Valentin een veelzijdige collectie zien, bestaande uit drie verschillende lijnen. Creatief en kunstzinnig, retro en industrieel en licht en discreet. De C’est Brillant show combineerde, net als in januari, de haute couture van een paar zorgvuldig geselecteerde modetalenten met de nieuwste (zonne-)brilmode. Anne et Valentin werd gekoppeld aan Miquel Mohamedjar; zijn mix van romantiek en de Parijse vrouw vormde een ideale match met de Franse brillencouture van Anne et Valentin.

Brillen op de catwalk: hét nieuwe modeaccessoire
Brillen en jonge ontwerpers gingen gezamenlijk de catwalk op onder het motto dat de bril onmisbaar is geworden in het modelandschap. De trends zijn nu vooral mannelijke brillen, ook voor vrouwen. Ook zagen we veel dunne pootjes de catwalk passeren en kleine ronde vintagevormen. De rechthoekige retrobrillen die afgelopen jaar erg in trek waren maken nu plaats voor modellen met meer ronde en organische vormen.

Anne et Valentin & Miquel Mohamedjar
De creatieve lijn van Anne et Valentin is geïnspireerd op de Newyorkse studio van Andy Warhol in de jaren zestig en de stijl die zijn kunst kenmerkte. Er zijn vooral basic materialen gebruikt en de monturen hebben een industriële uitstraling. De modellen uit de nieuwe retrolijn variëren van groot en opvallend tot klein en bescheiden. Bijzonder aan de ‘lichte’ lijn van Anne et Valentin is dat de monturen geen hoeken bevatten en erg discreet maar opvallend tegelijk zijn. De collectie van ontwerper Miquel Mohamedjar Something Old, Something New heeft een vrouwelijke en chique stijl. Mooie voiles, satijn en tricot maken de ontwerpen speels en draagbaar. En laat dat nou net hét devies van Anne et Valentin zijn.

Anne et Valentin
In 1981 opent Anne Valentin haar eerste winkel in Toulouse. Anne et Valentin ontwerpt eyewear met de specifieke vereisten van de uiteindelijke drager als uitgangspunt, vaak stevige karakters met een uitgesproken persoonlijkheid. Het resultaat zijn monturen die origineel maar draagbaar zijn en de identiteit van de drager versterken. De officiële Anne et Valentin winkel in le Marais te Parijs is helemaal vernieuwd en absoluut een bezoekje waard. Ga voor meer informatie naar www.anneetvalentin.com. Neem voor verkoopinformatie contact op met Eyewear Studio, via (0174) 298 901 of [email protected].