Balenciaga en Marcolin richting een licentie-overeenkomst

Marcolin S.p.A. en  Balenciaga hebben aangekondigd een algemeen akkoord bereikt te hebben waarin de weg geplaveid is naar een exclusieve licentie voor het ontwerpen, produceren en distribueren van de zonnebrillen en eyewear collecties van Balenciaga voor de duur van 5 jaar met optie op verlenging met 10 jaar.

 

Naar verwachting wordt de eerste collectie gepresenteerd in 2013. Beide partijen zijn gecommitteerd aan verdere voortzetting van de onderhandelingen om alle details verder uit te werken en deze voor eind maart 2012 af te ronden.

 

Maurizio Marcolin, de Style & Licensing Officer de Marcolin Group zegt: “We zijn bijzonder trots en verheugd deze overeenkomst aan te kondigen en te kunnen werken met Maison Balenciaga en hun Creative Director, Nicolas Ghesquière. Deze nieuwe vergunning versterkt onze missie, namelijk het creëren, produceren en verkopen van producten met een unieke, onmiskenbare en top-kwaliteit design. Wij zijn een succesvolle partner die weet hoe waarden geïnterpreteerd moeten worden en verheffen het DNA van dit merk door  hun brillen. Balenciaga is een perfecte pasvorm voor onze merkenportfolio en verbreedt de luxe markt waar wij ons op richten.