Betoverende brillen te zien in Gouda

Beeldend kunstenaar Liset van Dommelen woonde een jaar of tien op een woonboot in Moordrecht. In die periode ontmoette ze muzikant en filmer Jaap Mulder uit Gouda. Laatst nog te horen met zijn band Di Gojim bij de uitvaart van Mulisch. De afgelopen jaren woont en werkt Liset van Dommelen in haar atelier in Delft. Daar bouwde ze een installatie bestaande uit 500 brillen, die met een blower en een uitgekiende belichting een prachtig schouwspel boden van schaduwen en beweging.

 

Van Dommelen, die zelf ook een theaterachtergrond heeft, zag in het werk van Jaap Mulder, de perfecte mogelijkheid tot samenwerking om deze tijdelijke installatie vast te leggen. Jaap heeft een brede ervaring als muzikant en theatermaker, maar is ook nog een goede filmer. Deze samenwerking resulteerde in de film Lisette’s Lunettes.

 

De film van Liset met de betoverende brillen en de prachtige live muziek van Jaap is 14 december te zien in Roodbol Gouda. Het begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Roodbol is te vinden in het centrum van Gouda op Achter de Kerk 13.

 

Enkele foto’s van de installatie en andere werk van van Dommelen zijn te zien van 4,11,12,14,18 en 19 december in de Garenspinnerij Turfsingel 34 Gouda. za/zo open van 12.00 tot 17.00 uur. 14 december van 12 tot 21.00 uur.

 

{youtube}DeA8pMwRhAc{/youtube}