Blackfin: veelzijdig en revolutionair

Op Silmo 2012 heeft Pramaor zes nieuwe Blackfin monturen gepresenteerd, welke andermaal de technische en stylististische onderzoeksdrang van het bedrijf Agordo bevestigen.

 

Verleden en toekomst komen samen in koor in de nieuwe 50’s serie; een perfect huwelijk tussen technologie en de retro look van de jaren veertig  en vijftig. De 50’s serie bestaat uit drie innovatieve modellen die zijn gemaakt door voor de eerste keer geen gebruik te maken van het frezen/snijden van een titaniumplaat.

 

De modellen BF674 Staten en BF675 Stamford zijn voorzien van technische innovatie, de originele bekraste kleuren – van rood tot ondoorzichtig zwart, van magenta tot marineblauw, tot ondoorzichtig blauw –, welke daarmee een elegant contrast creëren met de glossy titanium randen. Voor de vrouwen is de 50’s serie aangevuld met  het montuur BF673 Quincy die verrijkt is met zachtere kleuren zoals licht zeegroen of puur chocoladebruin.

 

 

Experimenteren heeft plaats gemaakt voor een zorgvuldige en grondige studie wat betreft design bij de volgende drie nieuwe modellen: BF672 Stavanger, BF677 Atlantic en BF676 Malibu. Deze monturen zijn gebaseerd op de ruime en hedendaagse vormen die terugkomen in de recente modellen BF670 LA Rochelle, de elegante evolutie van het “cat-eye” montuur en BF671 Clearwater. De voorkanten van de nieuwe modellen zijn voorzien van puur plaattitanium en dunne, flexibele veren in bèta plaattitanium. Het  typische “edgy” karakter van het merk is terug te vinden in de gefreesde neusbrug.

 

“Durven” is de slogan van deze nieuwe monturen die zijn verrijkt met authentieke kleurkeuzes. In het bijzonder, het model BF677 Atlantic combineert de donkergrijze gekraste afwerking met felle kleuren als paars en groen, terwijl het model BF672 Stavanger jonge en levendige tinten als blauw met geel verenigt, maar ook stilistische kleuren zoals grijs in combinatie met natuurlijk bekrast titanium.

 

blackfin1

 

Alle modellen zijn exclusief gepresenteerd op Silmo 2012 en zijn voorzien van de innovatieve gepatenteerde Swordfish-veeruiteinden. Deze zijn uniek in hun soort en genoemd naar de vorm van de ruggengraat van de zwaardvis, zichtbaar in semitransparant vanwege het gebruik van het waardevolle, doorschijnende Kraiburg rubber met de comfortabele soft touch.

 

Voor meer info: www.blackfin.eu, www.speetsbrillen.nl  of 035-683 38 15