Grieks alfabet als inspiratie voor de nieuwe collectie van Ørgreen

Gamma, Sigma, Pi: het Griekse alfabet is de bron van de eeuwige inspiratie, die de oorsprong vormt van alle talen van het Westen. Bijna drieduizend jaar oud, toch blijft het de hoeksteen van het moderne denken, met zijn letters en concepten die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt op het gebied van kunst, filosofie en wetenschap.

We zien het verschijnen waar we het het minst verwachten; niet op zijn minst op het gebied van ontwerp, wat bewijst dat de beste uitvindingen tijdloos zijn.

Ørgreen Optics presenteert met trots de januari-collectie die zijn inspiratie haalt uit de taal van het oude Griekenland, met de lancering van optische frames voor zowel mannen als vrouwen. De collectie speelt in op de groeiende wens van consumenten om individualiteit te laten gelden in alle secties van geslacht, seizoen en stijl. Het biedt een gevarieerde en eclectische variëteit op de klassieke, minimalistische esthetiek van Ørgreen door een verzameling levendige mono-, tweekleurige en elektro-contrasterende kleurenverhalen die uniek zijn gemaakt door het bekwame interne team. Vrouwelijk, mannelijk, herfst of lente: goed ontwerp is voor altijd. Ørgreen is toegewijd aan dit ethos sinds de oprichting meer dan 20 jaar geleden.

Wat overblijft, is de merkwaardige esthetische gevoeligheid van Ørgreen, die het precieze en teruggetrokken beeld van Scandinavië en Japan combineert met superieur vakmanschap en kwaliteit. Alle frames zijn vervaardigd in 100% Japans titanium, wat zorgt voor een duurzaam, lichtgewicht en op maat gemaakt stuk eyewear.

Gamma

Tegenwoordig verwijst de derde letter van het Griekse alfabet meestal naar een soort straling in de kernfysica. Ørgreen’s Gamma-frame onderscheidt zich door zijn oversized kattenoogontwerp met royale kromming. Met een zwaardere en meer omvangrijke materialiteit, past het in het bijzonder middelgrote tot grote vrouwelijke gezichten. Gamma wordt geleverd in zeven opwindende kleurencombinaties, waaronder mono’s in Deep Red en een duidelijke tweekleurige schildpad.

Sigma

De 18e letter van het Griekse alfabet betekende oorspronkelijk ‘sissen’ en daarom wordt het tegenwoordig in de natuurkunde gebruikt om de oppervlaktespanning te meten. Sigma is het cat-eye-vormige frame van Ørgreen met dunne contouren en vloeiende lijnen, aangeboden in verschillende gradiënt-, mono- en tweekleurige kleurstijlen. Ideaal voor vrouwelijke gezichten in middelgrote maten van 54.

Kappa

De tiende letter van het Griekse alfabet duidt ook op een schildpadachtige geest uit de Japanse folklore, berucht omdat hij kinderen naar gevaarlijke wateren lokte. Ørgreen’s Kappa is minder gemeen, maar bijzonder in zijn onconventionele ontwerp van de “naar beneden getrapt” toplijn, die wordt onderbroken in zowel de neus als verlengstukken voor een opwindende draai aan het tijdloze ronde frame. Een non-conform frame ideaal voor vrouwen, aangeboden in elegante mono’s, spannende tweetonen (zoals Mat Denim / Mat Light Rose) en Tortoise Contrast.

Pi

Pi is misschien wel de meest bekende van de letters van het Griekse alfabet, het symbool dat vaak in de wiskunde wordt gebruikt. Ørgreen’s Pi is een mannelijke stijl met dunne contouren en een rechthoekige lens, ideaal voor gezichten in maat 56.

Epsilon

De vijfde letter van het Griekse alfabet wordt vooral gebruikt in de astronomie en wiskunde, waar het van alles is, van elasticiteit tot efficiëntie. Epsilon is een klassiek Ørgreen-frame in een dun elegant ontwerp, gekenmerkt door een zacht rechthoekig ontwerp voor mannelijke hoofden van maat 59. Aangeboden in zeven levendige kleurencombinaties, van klassiek Mat Black-mono tot meerdere tweekleurige tonen en een gedurfd elektro-contrast tussen Mat Petroleum Green en Electro Aqua.

Meer informatie

www.orgreenoptics.com