Het ‘Red engine solar team’ van Twente

Op woensdag 19 juni onthulde het Solar Team Twente samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima de nieuwe zonneauto aan het grote publiek.

 

Twee dagen later, op vrijdag 21 juni vond de officiële presentatie voor partners, vrienden en familie plaats. Tijdens deze dag kwam iedereen  bijeen om de nieuwe zonneauto ‘The Red Engine’ te bewonderen.

 

Op 21 juni, de dag met de meeste zonuren van het jaar werd er tijdens de presentatie ingegaan op de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en op hetgeen wat nog komen gaat. Samen met een collectief van 139 partners heeft het team de afgelopen negen maanden hard gewerkt om de nieuwe zonneauto te ontwerpen en te bouwen.

 

Op het gebied van gewicht, elektronica, ontwerp en strategie zijn enorme verbeterslagen gemaakt, waardoor het team nu nog sterker overtuigd is van de kansen op de winst in Australië.

 

afb497

 

Tijdens de officiële presentatie werden de coureurs van de Red Engine bekend gemaakt: Cindy Clevers, Erik Krämer, Lot Jeurink en Tom Kooyman zullen in Australie de 3000 kilometer af gaan leggen. 

 

Serengeti speelt vooral bij de coureurs een erg belangrijke rol tijdens de rit.  Naast een rustiger en scherper beeld tijdens de rit, beschermen de brillen de ogen als geen ander tegen UV licht. Ook passen zij zich aan bij veranderende lichtomstandigheden, waardoor vermoeidheid van de ogen wordt voorkomen. Hierdoor kan de coureur lang geconcentreerd blijven tijdens het besturen van de zonneauto.

 

Een groot deel van het team heeft al de voordelen van Serengeti kunnen ervaren maar enkele teamleden moeten nog even wachten. Speciaal voor deze teamleden levert Serengeti monturen op sterkte aan. Serengeti op sterkte is verkrijgbaar bij de erkende opticien.