Hoet in de kijker

Ereprijs in Florence.

Op 26 oktober jongstleden werd Patrick Hoet in de bloemetjes gezet in Florence. De Italiaanse vereniging van opticiens kenden hem een ereprijs toe voor zijn carrière als brillenontwerper. “Het is een hele eer om in het land, dat zowat het Mekka is van de brillenindustrie, zo’n erkenning te krijgen. Anderzijds heb ik voor de komende jaren nog heel wat in petto, waardoor ik een bekroning van mijn ganse oeuvre wat voorbarig vind”, aldus Patrick Hoet. 
 
Dat de Bruggeling nog niet aan het eind van zijn Latijn is, blijkt ook uit de deelname eind oktober aan de internationale optiekbeurs Silmo in Parijs. Na een succesvolle inloopperiode van 4 jaar in de eigen winkels in Brugge en Brussel wordt de collectie nu ook internationaal aangeboden aan andere opticiens.

Het ontwerp van de Hoet-brillen is keer op keer technisch van die aard dat enkel opticiens met liefde voor het artisanaal vakmanschap het zullen opnemen in hun gamma. De Hoet-producten zijn ontworpen om tijdloos modern te blijven. Dat heeft niet alleen implicaties op de vormgeving, maar ook op de kwaliteit die van het product verwacht wordt. De Hoet-brillen zijn het resultaat van een knappe combinatie van jarenlange ervaring, spitstechnologie en een doorgedreven kwaliteitscontrole. De exclusiviteit die Hoet beoogt, wordt o.a. hierdoor gegarandeerd.“