Marketing activiteiten Luxottica

Outdoor:
Dit jaar hebben wij een uitgebreide Outdoor Campagne die door het hele land te zien zal zijn. We hebben gekozen voor abri’s en billboards in en rond de grote en middel grote steden om dicht bij het aankoop moment de verschillende merken naar voren te brengen bij de consument. Zo zal in de maanden mei t/m augustus de uitingen van Ray-Ban, Vogue, Persol en Versace te zien zijn.

Print:
Met zorg hebben wij per merk een aantal magazines uitgekozen die qua aspiratie niveau en doelgroep goed passen bij  het betreffende merk. Om de uiting en de campagne te versterken en ook uit te leggen combineren wij deze met een advertorial pagina waar we iets over de campagne van het betreffende merk vertellen.

In de maand mei zullen de advertenties verschijnen in o.a: JFK, Elsevier, James (mee gesealed bij PlayBoy en MarieClaire), Quote, Cosmopolitan, Beaumonde, MarieClaire, Grazia, Glamour en Linda.

Events:
Voor de merken Ray-Ban, Persol, Vogue en Oakley hebben we passende events gekozen waar we het merk aan willen koppelen.

• Ray-Ban

Thema: Colorize Your summer, colorize yourself

Het Colorize thema zullen wij ook gebruiken in onze promoties. Daarom zullen wij het succes van de Never Hide Promotie voortzetten maar dan op Colorize manier.

Wij zullen met Ray-Ban op diverse (ongeveer 5) muziekfestivals waaronder bevrijdingspop aanwezig zijn met een stand waar we de mogelijkheid bieden om door funky kappers een make-over te krijgen. Je wordt dan met je nieuwe look en je favoriete Ray-Ban model op de foto gezet geheel in de ‘Never Hide Colorize’ sfeer.

Je ontvangt een kaartje met daarop de link naar de Ray-Ban NL website zodat je je foto kunt bekijken en downloaden. De foto kun je vervolgens ook publishen in the NL never hide community op de site door aan te vinken dat je permissie verleent. Wie weet dat we met de mooiste foto’s nog een verrassingsstunt doen.

• Vogue

In samenwerking met de grote cinemas willen we een promotie doen ten tijde van “de Chick Movie van het jaar”. We zullen in 6 grote cinema’s aanwezig zijn met een Vogue promotie team en een fotograaf. Er zullen foto’s gemaakt worden van groepen vriendinnen, waarbij je kunt kiezen uit de nieuwste modellen zonnebrillen van Vogue en het kan afmaken met de bijpassende make-up en accessoires.

Op de Vogue NL website kun je de foto’s bekijken en downloaden. Vervolgens zullen we nog iets speciaals met de mooiste en  beste foto’s doen. Dit zal gecommuniceerd worden op de Vogue NL Website

• Persol event

In samenwerking met een bekende art gallery of modern museum, zullen we een expositie van de Persol kunstwerken houden. Ook nodigen we 1 van de kunstenaren uit om te vertellen over zijn kunstwerk en over de methodes etc.

We zullen dan tijdens de opening opticiens uitnodigen die het merk Persol voeren, kunstliefhebbers en natuurlijk de pers, zodat er aandacht wordt besteed in de media .

• Oakley Event

In de zomer 2009 is er een speciale Oakley truck die een European tour gaat maken langs de grote en belangrijke sport evenementen. Deze truck de zogenaamde Roling O Lab, zal op deze evenementen Oakley promoten door uitleg te geven over het merk en de kwaliteit.
 
In Nederland zal de Oakley truck aanwezig zijn tijdens het wereldbekende TT Assen, één van de grootste Moto Grand Prix ter wereld. Ook zal de truck aanwezig zijn bij de European Triathlon in Holten

De truck is een compleet laboratorium waar bezoekers en genodigden met eigen ogen kunnen zijn waar het allemaal om draait bij Oakley. Aan de hand van verschillende tests met een laser, met ½ kilo projectielen en het schieten van harde korrels, komt iedereen die de Oakley’s Rolling O Lab bezoekt erachter waarom Oakley brillen zoveel beter zijn dan de rest. Uiteraard is er een Oakley promoteam aanwezig die de nieuwste modellen showt.