Ørgreen Helium collectie

Optical Supply presenteert de Helium collectie van Ørgreen op de Nederlandse markt.

Wonderbaarlijk genoeg is een collectienaam nog niet zo goed van toepassing geweest. De modellen in deze nieuwe collectie wegen niet meer dan 12 tot 15 gram (het gewicht van een kleine enveloppe), terwijl ze alle verfijningen die de Ørgreen collectie karakteriseren, bezitten. Verschillende details zijn in deze nieuwe lijn nog verder geoptimaliseerd, zodat aan de hoge eisen van deze Deense design collectie nog meer wordt voldaan.

De Helium collectie is met twee modellen geïntroduceerd: Nighthawk en Cougar. De modellen zijn in sterk bètatitanium geproduceerd, zijn minimalistisch en hebben een rijke uitstraling. De lijnen zijn scherp gesneden en aan de kleinste details is aandacht besteed. Het met rubber omklede gedeelte van de veren is verder verfijnd om een grotere buigbaarheid te bereiken. Beide modellen hebben een dubbele neusbrug, wat ze extra karakter geeft.

Beide modellen zijn leverbaar in zeven kleuren. Voor het eerst zijn metallic kleuren in een collectie gebruikt. De combinatie van deze metallic kleuren met witte en glanzend witte kleuren, zijn ook nieuw voor de Ørgreen collectie.

De Helium collectie voert duidelijk terug naar de populaire Cut en Airline-modellen, maar hebben ook nieuwe details. Een heren- zowel als damesmodel is beschikbaar. Het herenmodel ‘Nighthawk’ is markant, het damesmodel  Cougar heeft  zachtere lijnen.
 
Zoals alle collectie van Ørgreen Optics is de Helium collectie ontworpen en ontwikkeld in Denemarken en handgemaakt in Japan, waar de hoogste kwaliteit ter wereld wordt behaald.“