SEE & DO GOOD – Bewust urban leven met neubau eyewear

Voor het jonge Oostenrijkse merk neubau eyewear is duurzaamheid meer dan zomaar een modebegrip. Het blijft trouw aan zijn motto: SEE AND DO GOOD. Voor het bedrijf betekent dit respectvol en bewust omgaan met het milieu en de omgeving, zowel in de stad als daarbuiten. Praktisch gezien betekent het ook dat het merk zijn monturen op een milieuvriendelijke manier produceert en visionaire stadsprojecten steunt.

natural PX 

Onlangs heeft het merk de modellen Rebecca en Pierre aan zijn collectie toegevoegd, twee monturen die gemaakt zijn van het duurzame materiaal ‘natural PX’. Dit geavanceerde polymeer wordt gewonnen uit organische, hernieuwbare grondstoffen, waardoor de CO2-uitstoot beduidend wordt verlaagd. De olie uit de zaden van de wonderboom is het basiselement voor meer dan de helft van het materiaal. Omdat de kwaliteit van hun monturen een topprioriteit is voor neubau eyewear, overtreft natural PX de normen die het bedrijf zichzelf oplegt voor de materialen die het tot nu toe heeft gebruikt. De meest overtuigende kenmerken van dit materiaal zijn de lichtheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Daarnaast is het minstens even kleurvast als de materialen uit eerdere collecties.

Nieuw model: Pierre

Zoals inmiddels wordt verwacht van alle producten van neubau eyewear, maken de monturen uit natural PX indruk met hun diepe, intense kleuren en met de perfecte transparantie van hun kristalheldere afwerking. Het vrouwenmodel Rebecca is bijvoorbeeld verkrijgbaar in Sweet Honey, Red Brick Matte, Iced Coffee Tortoise en Black Coal Matte, terwijl het neutrale model Pierre verkrijgbaar is in Crystal Clear, Sweet Honey, Red Brick Matte en Basil Matte. Beide modellen zijn beschikbaar in twee verschillende formaten en worden verkocht voor 199,00 euro. De eisen die gelden voor de monturen, gelden natuurlijk ook voor de productaccessoires. Daarom is het brillendoosje gemaakt van een materiaal op basis van cellulose en zonder lijm. Het meegeleverde poetsdoekje is gemaakt van gerecycleerde plastic PET flessen.

SEE AND DO GOOD

Onder het motto SEE AND DO GOOD steunt neubau eyewear overal ter wereld projecten die originele nieuwe manieren bedenken om stedelijke leefruimten duurzaam in te richten. Het bedrijf werkt samen met de Honeybee Conservancy in New York, een non-profitorganisatie die de aanwezigheid van bijen in steden weer drastisch wil opdrijven, zodat de stadsbewoners kunnen genieten van meer groen en een betere levenskwaliteit. Ook wordt een deel van het POS-materiaal van neubau eyewear geproduceerd door het Weense upcycling-designmerk Garabage uit de oude spandoeken van het bedrijf zelf. The Edinburgh Remakery is een bedrijf met dezelfde missie. neubau eyewear steunt hen financieel bij hun baanbrekende werk op het vlak van upcycling en afvalvermindering.

Meer informatie

www.silhouette-international.com