Silhouette en Samsung ontwerpen lichtst?e 3D-bril ter wereld?

Samsung introduceert in samenwerking met Silhouette de lichtste actieve 3d-bril (op sterkte) ter wereld. De nieuwe 3D-bril werd begin januari voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De SSG-3700CR is vanaf maart 2011 te koop in elektrozaken over de hele wereld.

 

Met een gewicht van amper 27 gram is de SSG-3700CR ‘s werelds lichtste active shutter 3D-bril. Hij weegt een kwart minder dan oudere modellen. De plaatsing van de onderdelen werd helemaal herzien, het materiaal is lichter en de printplaat is kleiner. Het lagere gewicht heeft de prestaties van deze 3D-bril allerminst aangetast. Integendeel: de lcd-responstijd werd kleiner en het contrast beter. Daardoor geniet je van een helderder, scherper 3D-beeld en worden je ogen minder snel moe. Bovendien is de bril uitgerust met bluetooth, waardoor er een betere communicatie tot stand komt met het televisietoestel, doordat storende signalen van andere bronnen worden geblokkeerd. Voor het eerst kun je nu ook glazen op sterkte laten plaatsen in je 3D-bril. 

De samenwerking kwam tot stand in Oostenrijk, toen Samsung Austria Silhouette voorstelde om een nieuwe soort 3D-bril te ontwerpen. De twee bedrijven bereikten een akkoord: Silhouette past zijn expertise uit het brillenvak toe, terwijl Samsung de productie en distributie voor zijn rekening neemt.