Silhouette herpositioneert zijn merkimago

LiteStyle. Met deze korte slogan verenigt Silhouette de kwaliteiten waarvoor het merk al jaren bekend staat, vooral sinds de lancering van ’s werelds lichtste bril: de iconische Titan Minimal Art. 

 

Licht, minimalistisch, aandacht voor de essentie en toch stijlvol – wars van vluchtige modegrillen en trends. Zo staat Silhouette tegenover het leven. Onder het motto ‘Feel LITE Show STYLE’ deelt Silhouette dit najaar deze visie met de wereld door middel van een veelzijdige mediacampagne.

 

Brillen van Silhouette zijn minimalistisch en licht, vooral de iconische Titan Minimal Art. Door het ontbreken van een montuur, scharnieren en schroeven weegt dit ingetogen en lichte model nog minder dan drie gram. Alles tot een minimum herleiden voor een maximaal draagcomfort: hierom draait de nieuwe imagocampagne die deze herfst van start gaat. Dankzij ‘Feel LITE Show STYLE’ ademt ook de branding van de Oostenrijkse brillenfabrikant Silhouette uit waarvoor zijn producten staan, vandaag én morgen. Met het credo van het minimalisme als leidraad vertegenwoordigt Silhouette een zorgeloze levensstijl die op het lijf is geschreven van iedereen die een voorliefde heeft voor dingen die het leven eenvoudiger maken.

 

 

Minimalistische brillen voor een zorgeloos bestaan

 

Vandaag de dag zijn we net zo veeleisend voor een bril als voor alle andere moderne hulpmiddelen en toestellen. Naast hun basisfunctie moeten ze immers ook ons leven eenvoudiger maken. Zonder stuk te gaan of hinderlijk te worden. “Tegenwoordig is een bril meer dan een visueel hulpmiddel alleen, meer dan iets waarmee je beter ziet. Een bril is een deel van je levensstijl, een voorwerp dat je niet alleen kiest op basis van gezond verstand of productkenmerken”, vertelt Arnold Schmied, mede-eigenaar en bij Silhouette verantwoordelijk voor ontwerp, marketing en verkoop.

 

sil9

 

De herlancering van het merk Silhouette past perfect in de tijdsgeest: tegenwoordig is ‘lichtheid’ hét toverwoord voor producten van alle soorten en maten. “Vanaf het begin hebben we onze visie gevolgd: een bril is meer dan een visueel hulpmiddel”, leggen Anneliese en Arnold Schmied uit. In 1964 richtten ze samen het bedrijf op in Linz. Aan de basis ligt een eenduidig ontwerpconcept: minimalisme, zo veel mogelijk.

 

Meer informatie: www.silhouette.com