Silhouette lanceert Studio Collection

De Studio Collection van Silhouette brengt glamour opnieuw tot leven met een knipoog naar de motieven en thema’s van de jaren ’60 en ’70. De vier randloze modellen van Silhouettes buitengewone Studio Collection doen sterk aan Op Art denken en zorgen voor een uitermate stijlvolle retrochique look. De collectie komt vanaf januari 2011 op de markt.

 

De zwart/witte kleurencombinaties op de brede veren in SPX van de Silhouette Studio Collection geven de modellen een zelfzekere stijl en maken van grenzeloos zien een heuse visuele ervaring. De effecten die de kunstzinnige en extreme patronen creëren, doen terugdenken aan de werken van o.a. de Op Art-beweging – zoals de werken van Bridget Riley, Julio de Parc en Victor Vasarely. Visuele illusies en 3D effecten stellen diepzinnige overpeinzingen en individuele interpretaties voor. Ze doken al in de jaren 1960 in het straatbeeld op – net als in de textielpatronen van Alexander Girard of de geometrische woorden van Verner Pantons. Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot designklassiekers.

 

De zwarte & witte patronen in de modellen ‘Rhythm Cubes’, ‘Swinging Circles’, ‘Floating Waves’ en ‘Beat Curves’ uit de Silhouette Studio Collection stralen zelfverzekerdheid uit en hebben alles in zich om klassiekers te worden. Naast hun krachtige uitstraling en eigenheid laten ze nog voldoende ruimte voor persoonlijke voorkeuren – vooral dankzij de verschillende glasvormen en kleuren, die elke drager naar eigen smaak kan kiezen. “We willen bewust een statement maken en onze vaardigheden op het vlak van mode etaleren. We verkennen de grenzen van lifestyle en hebben aandacht voor de individuele voorkeur van elke brildrager”, vertelt Andreas Aschauer-Martinelli, Brand Director van Silhouette, over de Studio Collection van Silhouette.

 

Silhouette blijft met de extravagante en krachtige Studio Collection trouw aan zijn paradigma’s. Het biedt een collectie van randloze modellen van topklasse, zowel op technologisch vlak als wat materiaalkeuze betreft, grotendeels met de hand vervaardigd in Oostenrijk, en met oog voor detail. De Studio Collection van Silhouette tovert grenzeloos zien om tot een waar genot.

 

De elegantie van de Studio Collection wordt gedemonstreerd door Nadja Auermann, die niet alleen het ‘gezicht’ is van de campagne maar die de Silhouette Studio Collection ook gebruikt als een belangrijk accessoire voor haar nieuwe look, zelfs bij glamouroptredens. Het benadrukt haar individualiteit en vooral haar transformatietalent.