Specsavers gaat weer in de aanval met de Specsavers Prijscalculator

Hieronder het persbericht dat Specsavers maandag de wereld in stuurde. Een slimme marketingzet die consumenten meer en meer bewust moet maken van de prijs van een bril, die volgens Specsavers veel te hoog is bij de gemiddelde opticien…..

Persbericht Specsavers:

 

 

Brildragers berekenen vooraf wat een nieuwe bril echt gaat kosten


Met de Specsavers-prijscalculator beschikken brildragers voortaan over een handige online tool waarmee zij binnen een handomdraai kunnen berekenen wat de totale kosten van een nieuwe bril zijn voordat zij de winkel bezoeken. Uit onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van Specsavers onder ruim 700 Nederlandse brildragers heeft verricht, blijkt dat 2 op de 3 mensen vooraf willen weten welk prijskaartje aan een bril hangt. Dankzij de prijscalculator – toegankelijk via www.heldereprijzen.nl – beschikken brildragers over een instrument waarmee zij precies weten waar zij aan toe zijn.

 

Onduidelijkheid
Het overkomt brildragers regelmatig dat zij onaangenaam verrast zijn door de prijs die zij voor een bril moeten betalen. Meer dan een derde van de ondervraagden heeft geen idee of zij bijvoorbeeld betalen voor bepaalde opties.

 

Kijk en vergelijk
De Specsavers-prijscalculator biedt uitkomst. Met deze handige online tool kunnen brildragers vooraf thuis vanuit de luie stoel in een paar eenvoudige stappen berekenen wat de prijs van hun favoriete bril is. Eerst selecteren zij het montuur van hun keuze door de collectie van Specsavers te raadplegen en vervolgens de juiste prijsklasse kiezen. Daarna kiezen zij het type glazen, gevolgd door de keuze van de glasopties. De extra opties bij Specsavers variëren van kraswerende tot gekleurde glazen of van glazen met een UV-filter en polaroid tot superdunne glazen. Vervolgens kan worden bepaald of sprake is van een zorgkorting en geeft de prijscalculator een indicatie van de kosten voor een volledige bril. De prijs is mede afhankelijk van het gekozen montuur, de technische implicaties van de oogsterkte en of bijvoorbeeld varifocale glazen zijn gewenst.

 

Scherpe blik op heldere prijzen
“Bij Specsavers zijn we – in tegenstelling tot veel andere opticiens – niet bang om onze prijzen te tonen. Wij bieden een hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs, maar altijd gecombineerd met een professionele service”, benadrukt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers. “Specsavers bood klanten altijd al helderheid over haar prijzen. We voegen hieraan nu een extra service toe. Met behulp van de Specsavers-prijscalculator kun je van tevoren uitrekenen wat een bril gaat kosten, zodat je zeker weet waar je aan toe bent. In aanvulling hierop krijg je in de winkel persoonlijk advies zodat je een bril kiest die bij jouw stijl en specifieke kenmerken past.”