Veren maken de bril het komende seizoen

Juwelen, kant, afwijkende vormen en prints. Het komende seizoen gaat de aandacht van ontwerpers uit naar de veren van de bril. De grote merken geven de aftrap en experimenteren, vaak op spectaculaire wijze, met het gebruik van uitbundige vormen en versieringen. Meestal handwerk.

 

“Ik heb prachtig handwerk gezien”, zegt Leco van Zadelhoff, trendwatcher voor Het Huis Opticiens. “Een echte uitschieter is de bril van Dolce&Gabbana met pootjes waarin echt kant is verwerkt. Maar ook mooi vakwerk komt van Bvlgari met het inzetten van juwelen. Burberry zet uiteraard de ruit in en Chanel heeft in de Chain collectie op een mooie manier de legendarische kettingen van de tassen verwerkt.”

 

Ook het colorblocken, in 2011 al een hit, zien we terug in de bril. De veer zet zich met een afwijkende kleur af tegen de kleur van de rest van het montuur. Leco verwacht dat de eigenwijze trend doorzet, want The sky is the limit als het gaat om brilmode. Er worden nog meer verschillende materialen gebruikt en ook het personaliseren van de bril met een eigen logo of naam geprint op de veer is al gezien.