Verrassend en stijlvol minimalisme

Strakke lijnen en functioneel minimalisme in combinatie met een trefzeker gevoel en warme look. Lijkt volgens u ook verdacht veel op het minimalisme van onze tijd, waarbij waarden weer een sterke opmars kennen? De minimalistische stijl van de jaren ’90 deed nog vrij koel aan, maar vandaag gaat onze voorkeur uit naar handwerk, natuurlijk ogende materialen, individualiteit, warme tinten en gladde oppervlakken.

 

Trotse eigenaars van een Silhouette Titan Impressions weten precies wat ze dragen: design uit Oostenrijk, ongeveer 80% handwerk en specifiek gericht op de behoeften van individuen. Dankzij deze combinatie van universaliteit en individualiteit kunnen dames en heren de hele dag door een Titan Impressions bril dragen. “Ik wou een bril creëren die we ’s morgens meteen van het nachtkastje grijpen en pas ’s avonds net voor het slapengaan weer afzetten. Een perfecte partner die we het liefst de hele dag door bij ons hebben”, aldus Gerhard Fuchs, ontwerper van de Titan Impressions.

 

Kleur- en materiaalaccenten spelen een duidelijke rol. De scharnieren geven de Titan Impressions brillen wat meer power: matglanzende effecten, contrast tussen hightech titanium en SPX en interessante kleurcombinaties (zoals zwart-rood, paars-groen en goudkleurig-wit). De subtiele prints en structuren aan de binnenkant van de veren zorgen voor een verrassend accent. Deze naadloze, perfect geometrische designelementen zijn geïnspireerd op het impressionistische pointillisme. Vandaar ook de naam Titan Impressions.

 

De Silhouette Titan Impressions collectie bestaat uit twaalf modellen in twaalf kleurvariaties. Vanaf januari 2012 wereldwijd te koop. Net als de andere Silhouette collecties worden de Titan Impressions brillen vervaardigd in Oostenrijk uit materialen van superieure kwaliteit. Het productieproces verloopt in ruim 200 stappen, waarvan dus ongeveer 80% handwerk.

 

Meer informatie op www.silhouette.com