CooperVision doneert groot deel van haar MiSight verkoop aan Our Children’s Vision

Dankzij de toename van het aantal bijzienden, naar verwachting bijna 5 miljard mensen in 2050[1], wordt het steeds belangrijker voor organisaties om samen te werken om deze volksgezondheidsepidemie te bestrijden.

CooperVision heeft de Our Children’s Vision campagne de afgelopen twee jaar ondersteund door een percentage van haar CooperVision MiSight® 1 day2 contactlenzenverkoop aan de organisatie te schenken, en heeft het programma uitgebreid om zich opnieuw in te zetten voor dit doel. Door haar voortdurende ondersteuning verwacht CooperVision om tegen het einde van 2020 een bijdrage van $500,000 te kunnen leveren vanuit de wereldwijde verkoop van MiSight®.

“We zijn ervan overtuigd dat het hebben van sterke samenwerkingsverbanden ons verder kan helpen dan welke individuele inspanning dan ook,” vertelt Yvette Waddell, CEO van de Brien Holden Vision Institute Foundation en tevens oprichter en manager van de Our Children’s Vision campagne. “De hulp die we krijgen van CooperVision zal ons helpen meer kinderen te bereiken en betere toegang te bieden tot ooggezondheidszorg in achtergestelde gemeenschappen. Daarnaast helpen ze ons namens een kwetsbare demografie te pleiten om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de ogen van kinderen wordt geïntegreerd in het nationale- en onderwijsbeleid.”

Our Children’s Vision is een groot wereldwijd netwerk van partners die zich toeleggen op de gezondheid van de ogen van kinderen. Het doel is om individuen, overheden, ontwikkelingsorganisaties en de publieke en private sector samen te brengen om 50 miljoen kinderen wereldwijd te bereiken in 2020.

“Visusbeperking is een handicap die over het hoofd wordt gezien op lijsten van prioriteiten voor de  volksgezondheid, maar scherp zicht is noodzakelijk voor kinderen om op school te gedijen, veilig te spelen en contact te maken met familie en vrienden,” vertel Juan Carlos Aragón, President van CooperVision’s Specialty EyeCare Division. “Progressieve myopie en de toenemende prevalentie is een epidemie die de economische productiviteit bedreigt en sociale implicaties heeft. Dat is de reden waarom we naarstig werken aan de beste manieren om progressieve myopie bij kinderen zo goed mogelijk te managen zodat zij scherp zicht kunnen behouden en we de risico’s op potentiële oogheelkundige aandoeningen welke gerelateerd zijn aan hoge myopie kunnen minimaliseren. Voor nu en in de toekomst.”

CooperVision’s innovatieve MiSight® 1 day is ’s werelds eerste zachte daglens waarvan bewezen is dat deze progressieve myopie bij kinderen aanzienlijk vertraagd.[2] Een wereldwijd baanbrekende, double-masked, prospective, randomized multicenter klinische studie heeft de significante impact aangetoond van een behandeling met contactlenzen voor het vertragen van de progressie van bijziendheid bij kinderen. Na drie jaar vertraagde de bijziendheid bij kinderen die de MiSight® daglens droegen: 59 procent zoals gemeten door het gemiddelde cycloplegische sferische equivalent (SE) en 52 procent zoals gemeten door de gemiddelde axiale verlenging van het oog in vergelijking met kinderen in de controlegroep die een monovisie daglens dragen.[3]

De ondersteuning van CooperVision heeft ertoe bijgedragen dat Our Children’s Vision miljoenen kinderen heeft kunnen bereiken om te helpen bij hun ooggezondheid en miljoenen brillen heeft verdeeld onder mensen in nood.

[1] Holden et al, – Global Prevalence of myopia and high myopia and temporal trends from 2000 through 2050. Ophthalmology 2016. 123(5):1036-1042

[2] MiSight® 1 day contact lenses are currently available for sale in Canada, the United Kingdom, France, Spain, Portugal, Netherlands, Belgium, Germany, Austria, Switzerland, the Nordic Region, Singapore, Malaysia, Hong Kong, Australia and New Zealand. MiSight® 1 day is not approved in the United States.

[3] Chamberlain P. et al. A 3-Year Randomized Clinical Trial of MiSight Lenses for Myopia Control Optom Vis Sci 2019; Vol 96(8). July 2019.

Gepubliceerd op: 15-08-2019

Reacties

Comments