CooperVision neemt Blanchard Contact Lenses over

CooperVision heeft Blanchard Contact Lenses, Inc., het bekende en snelgroeiende scleralensbedrijf, overgenomen.

“De overname breidt onze sclerale lenzenportfolio verder uit, waardoor we de manier waarop mensen zien, verbeteren”, zegt Juan Carlos Aragón, President van CooperVision Specialty EyeCare Division. “De innovatieve producten, diensten, technologieën en mensen van ons zullen bijdragen aan wat we aan het bouwen zijn met Paragon, Procornea en Soflex. Dit creëert nog meer mogelijkheden voor CooperVision om samen te werken met oogzorgprofessionals (ECP’s), en voor hen om te voldoen aan een scala aan patiëntbehoeften.

“De nieuwe relatie met CooperVision zal een hulpmiddel zijn om ons bereik en ons potentieel te vergroten, door toegang te bieden tot een breed scala aan onderzoeks-, operationele en commerciële middelen ten behoeve van klanten en dragers”, aldus Jean Blanchard, President van Blanchard Contact Lenses. Hij zal de organisatie blijven leiden. Hij is ook aangesteld als lid van het wereldwijde managementteam CooperVision Specialty EyeCare.

De oorsprong van Blanchard

Blanchard werd opgericht in 1986 en heeft vestigingen in Sherbrooke, Quebec, Canada, Manchester, New Hampshire, Verenigde Staten, en biedt werk aan ongeveer 70 mensen. Net als de andere gespecialiseerde bedrijven van CooperVision zal het zijn naam behouden en blijven opereren als een afzonderlijke maar complementaire organisatie. Klanten moeten blijven werken met hun huidige vertegenwoordigers.

De overname omvat de Amerikaanse en Canadese entiteiten van Blanchard.

Meer informatie

coopervision.com

Gepubliceerd op: 09-01-2019

Reacties

Comments