Bereid je voor op de Week van de Opticien

Reclame voor één van de mooiste werkbranches, de optiekbranche, is altijd welkom. Van maandag 16 t/m zaterdag 21 april zal de optiekbranche extra uitgelicht worden om op die manier het optiekvak te promoten. Collega-opticiens geven een kijkje achter de schermen en er zal een proefles gegeven worden. Het is tijd om onze branche goed uit de verf te laten komen!

Omdat er, mede door de vergrijzing, steeds minder gediplomeerde opticiens zijn, moet er meer reclame voor gemaakt worden. Vaak is er onduidelijkheid over het optiekvak en wordt gedacht dat het wel een hbo-studie zal zijn. De mbo-4 opleiding in drie jaar, wordt in deze week in de spotlights gezet. Ook de functies zoals inkoper, orthopist, optometrist of contactlensspecialist worden meer bekendheid gegeven.

Deltion 

De week zal worden afgetrapt met een informatieavond van Deltion Zwolle, één van de zeven optiekonderwijsinstellingen in Nederland,  waarop alle opleidingen aanwezig zullen zijn om voorlichting te geven. Zowel jongeren als volwassenen die zich willen laten omscholen, kunnen zich hier aanmelden. Dinsdag 17 april is het mogelijk een proefles bij te wonen waarin zaken als de anatomie van het oog en theoretische optica aan bod zullen komen. Op deze manier kunnen geïnteresseerden nagaan of het optiekvak bij hen past.

Achter de schermen

Op vrijdag 20 april geven meer dan 140 optiekbedrijven een kijkje achter de schermen, waaronder deze optiekbedrijven. Op deze manier kunnen aspiranten en andere geïnteresseerden zien wat het werken in de optiekzaak precies inhoudt. Wil je als opticien ook meedoen aan deze Week van de Opticien? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Meer informatie

www.nuvo.nl

www.deltion.nl