OVN congres 2019; druk, variërend, gepassioneerd, gezellig en leerzaam

10 en 11 februari vond weer het OVN Congres plaats. Het was druk, soms even vol in de wandelgangen. Maar dat kon, dat mocht in de Brabanthallen van ’s Hertogenbosch. Soms ook vol in de grootste zalen, maar er was altijd een (dan maar staan-) plaatsje. 

Terecht geroezemoes omdat men met de buurman overleg had tijdens één van de vele quizzen over het juiste antwoord. Een nieuwe generatie begenadigde jonge sprekers gaat steeds meer het woord voeren en neemt de zaal mee in hun passie voor het vak. Rapid fire sessies voor wie in het kort veel onderwerpen wil oppakken. Workshops om het nieuwste te leren of om gewoon weer die binoculaire testen weer eens op te pakken. Gerenommeerde sprekers die je mee nemen in de diepte van de details. Discussie in een panel over wel of niet ortho-k met een oogarts die het NOG vertegenwoordigt. Kortom, alles was er, alle ingrediënten voor een bijzonder geslaagd congres. Zoals iemand opmerkte, elk OVN Congres is weer de allerbeste sinds jaren.

In de komende eyeline vertellen we meer. Wat had professor Michaud uit Canada te vertellen? 75% van de myopie management lenzen die hij met zijn team aanmeet zijn Ortho-K. We mochten hem interviewen en luisteren naar zijn mening geven in de discussie met de Nederlandse oogarts.

Bekijk onderstaande fotogalerij voor een sfeerimpressie.

Tags: