Scleralens Symposium in Nederland

Houten
24 juni 2019 00:00 tot 00:00
Date: 24 juni 2019
Time: 07:19

Op maandag 24 juni organiseert Eaglet-Eye, in samenwerking met Microlens en UCO lenzen, voor de eerste keer in Nederland het Scleralens Symposium met als thema ‘Nieuwe standaard of laatste redmiddel?’. De middag wordt gehouden in het Optiekcentrum in Houten en staat volledig in het teken van kennisoverdracht omtrent scleralenzen.

In de Verenigde Staten zien we dat scleralenzen steeds vaker als standaard worden aangepast, zelfs zonder medische indicatie, omdat ze simpelweg meer comfort bieden. Zet deze trend zich door in Europa of blijven scleralenzen in gebruik als medisch redmiddel? Gedurende dit symposium doet oogarts Elke Kreps uit de doeken welke behandelingen voorhanden zijn voor keratoconus en op welk moment de oogarts of optometrist wat kan doen als behandeling. Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen die scleralenzen bieden. Vervolgens laten optometristen Ilse Flux en Stijn van Beurden de laatste meetmethoden zien. Maakt techniek het makkelijk om scleralenzen aan te meten of komt er toch nog een hoop ervaring bij kijken?

Beoordeel zelf of scleralenzen meer als standaard kunnen worden aangemeten of dienen ze als laatste redmiddel? Het belooft een interessante middag te worden voor oogartsen, optometristen en contactlensspecialisten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van scleralenzen. Deelname gratis, vol = vol én certificaat voor accreditatiepunten.

Meer informatie

www.scleralenssymposium.nl

Reacties

Comments