Met frisse ideeën en een 3D-printer hertekent neubau eyewear twee cultklassiekers

Het kattenoogmodel en de pilotenbril: twee tijdloze klassiekers onder de zonnebrillen die al decennialang trendy zijn. Het Oostenrijkse merk neubau eyewear steekt deze vernieuwende cultmodellen in een futuristisch jasje.

Olivier 3D en Virginia 3D in een notendop? Retro chic meets modern. Dankzij het contrast tussen de klassieke roestvrijstalen elementen en de unieke, 3D-geprinte details in subtiele tinten trekken deze klassieke stijlen, die al sinds de jaren 1940 populair zijn, komende herfst zonder twijfel de aandacht.

Voor het uniseks model Olivier 3D hertekent neubau eyewear de legendarische pilotenbril. Gekleurde 3D-elementen rondom het roestvrijstalen montuur geven deze bril een moderne flair. Zo wordt het een avant-gardistische klassieker, die zowel mannelijke als vrouwelijke gelaatstrekken benadrukt. Olivier 3D is verkrijgbaar in de coole kleurtinten blue grey / eclectic silver, dark teal / glorious gold en black ink matte. Een must-have en het perfecte accessoire om elke hippe look af te maken. Het extravagante damesmodel Virginia 3D straalt pure glamour uit met zijn vrouwelijke kattenoogvorm. Een echte blikvanger! Voor een onvergetelijke look heeft neubau eyewear 3D-details in lichte pasteltinten aangebracht op de roestvrijstalen zonnebril Virginia, die zo uit de nineties lijkt te zijn weggelopen. Deze unieke zonnebril is verkrijgbaar in de kleuren lavender / graphite, olive / glorious gold en black ink matte.

Brillen maken met de hulp van een 3D-printer blijkt een echt succesverhaal voor neubau eyewear, want het Oostenrijkse brillenmerk heeft al verschillende modellen gelanceerd met unieke 3D-geprinte details. Deze hoogtechnologische productiemethode geeft het merk niet alleen veel meer vrijheid bij het ontwerpen, maar is ook heel wat duurzamer dan traditionele technieken. De 3D-printer springt bijzonder efficiënt om met de grondstof, aangezien de kunststof in poedervorm laag voor laag door een laser wordt geprint en het overtollige materiaal wordt hergebruikt. Omdat de brillen volledig in het Oostenrijkse Linz worden gemaakt, bespaart het bedrijf bovendien heel wat op duur en vervuilend transport.
De twee zonnebrillen Olivier 3D en Virginia 3D zijn te koop vanaf oktober 2019.

Onder leiding van Global Brand Director Daniel Liktor combineert het brillenlabel neubau eyewear voor zijn collecties de originele inzichten van jonge, talentvolle creatievelingen met uitgebreide expertise en een duurzame productie. neubau eyewear is een merk van de succesvolle Oostenrijkse groep Silhouette International en profiteert van de jarenlange knowhow van het moederbedrijf. Het resultaat: producten van de allerhoogste kwaliteit met een uitmuntend design, stuk voor stuk ontwikkeld op basis van de nieuwste technologieën. neubau eyewear gebruikt voor de vervaardiging van zijn monturen naturalPX, een polymeer uit de hoogwaardige olie van de wonderboom. Zo gaat het merk op een respectvolle manier om met de natuur en zet het zich bewust in voor de bescherming van natuurlijke hulpbronnen. Die aanpak resulteert in bijzonder flexibele en extreem lichte brilmonturen die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Meer informatie

www.silhouette.com

Gepubliceerd op: 03-10-2019

Reacties

Comments