Goed voor Ogen kookworkshop mét passie

Passie is de lijfspreuk van Jonnie en Thérèse Boer. Dit jaar is een feestelijk jaar, want sinds afgelopen juli zijn zij precies 25 jaar de trotse eigenaren van De Librije in Zwolle. Zij hebben het restaurant gebracht tot waar het nu staat, met maar liefst drie Michelinsterren. Met hun passie voor koken, wijnen, gastvrijbeleving, gastronomie en voorkeur voor regionale producten zorgen zij voor een eigentijdse, moderne en idiosyncratische beleving. Passie past ook goed bij Goed voor Ogen. Een consumentenplatform dat met passie is opgezet en sinds kort op verfrissende wijze door Centrop wordt doorgezet.

Makreel, Heilbot en Dalfsen Bangkok

Met de Goed voor Ogen-producten is het goed koken, zo bleek woensdagmiddag 3 oktober jl. Uit diverse windstreken kwamen de uitverkoren Centrop-leden naar Zwolle: uit Papendrecht, St. Willebrord, Assen, Heerde, Kollum, Maarssen, Amersfoort, Nieuwkoop, Venray, Zeeland, Purmerend, Amsterdam, Brandwijk, Den Haag, Berghem, Nunspeet, Katwijk, Leiden, Velp, Arnhem en Tubbergen. Ook Team Eyeline was genodigd, dank daarvoor!

In Librije’s Atelier kookten we, onder toeziend oog van chef-kok Oliver, in drie groepen een voor-, hoofd- en nagerecht: Makreel ceviche met avocado en rettich; Heilbot, bospeen en vadouvan en Dalfsen Bangkok, een fris dessert met eigengemaakte kokos limoenijs. Daarna was het tijd om dit alles qua smaakpapillen te beleven, natuurlijk onder het genot van bijpassende wijnen, geselecteerd door de sommelier. Fantastisch! Elke gang werd natuurlijk door de diverse groepen met verve voorbereid.

Wat een fantastische Goed voor Ogen Kookworkshop! Alle aanwezigen genoten zichtbaar van de ambiance van De Librije, waar de producten van Goed voor Ogen centraal stonden. Op ontspannen wijze ontstonden er interessante gesprekken over ons mooie vak. Dezelfde middag vond in Librije’s restaurant de lancering van het nieuwe kookboek ‘Jonnie & Thérèse Thuis’ plaats, boordevol toegankelijke recepten met een twist. Alle aanwezigen kregen dit kookboek mee en ja, er werd al dit weekend uit gekookt door een opticien, zo bleek in de groepsapp. Waarschijnlijk had ze haar Librije-schort voor en waande ze zich nog voor één keer kok in Librije’s Atelier…

Bekijk de foto’s

Meer informatie

www.goedvoorogen.nl

Gepubliceerd op: 11-10-2018

Reacties

Comments