HOC lanceert Nikon Blue Secure brillenglazen

Nikon Blue Secure combineert esthetiek met blauw licht bescherming. Blue Secure zijn esthetisch heldere Nikon brillenglazen die, zowel binnen- als buitenshuis, bescherming geven tegen schadelijk blauw licht. Dankzij een innovatieve doorbraak van Nikon is Blue Secure een esthetisch helder brillenglas. In tegenstelling tot brillenglazen met een blauwe coating heeft Blue Secure een neutrale restreflex. Blue Secure brillenglazen bevatten moleculen in het substraat die schadelijk blauw licht absorberen en kleur neutraliseren, waardoor de helderheid in balans blijft.

Blauw licht is overal om ons heen. Niet alleen digitale apparatuur en led licht zijn de grote veroorzakers van blauw licht, de zon is de meest intense bron. De hoeveelheid blauw licht die van de zon afkomstig is, heeft grote invloed op de ogen.

Nikon meldt dat onderzoek heeft aangetoond dat 47% van de consumenten blauw licht weet te benoemen, maar slechts 7% de negatieve effecten op de ogen kent. 86% van de consumenten zegt geïnteresseerd te zijn in brillenglazen die de ogen beschermen tegen de negatieve effecten van blauw licht. Nikon presenteert de oplossing voor deze consumenten; Blue Secure beschermende brillenglazen, die zowel binnen als buiten effectief zijn.

Schade op korte en lange termijn

Veelvuldige blootstelling aan blauw licht veroorzaakt hinderlijk symptomen zoals visuele vermoeidheid en verminderd contrast. Blauw licht heeft op langere termijn een nadelig effect op de fototoxiteit van de netvliescellen. Het is één van de factoren voor het ontstaan van leeftijd gerelateerde Macula Degeneratie (AMD). Het gevaar voor fototoxiteit ontstaat niet in de onzichtbare lichtstralen met de smalste golflengten, maar in de zichtbare lichtstralen tussen 415 en 455nm. Blue Secure blokkeert op álle golflengtes van blauw licht en zorgt voor optimale bescherming op de meest schadelijke golflengtes.

Nikon biedt optimale bescherming tegen blauw licht

Als Blue Secure brillenglazen gecombineerd worden met SeeCoat Blue UV of SeeCoat plus UV multicoatings zal de brildrager nog beter worden beschermd. Blue Secure brillenglazen met SeeCoat Blue UV of SeeCoat plus UV multicoatings filteren tot 5x méér het schadelijke blauw licht dan een standaard brillenglas. Nikon Transitions brillenglazen filteren van nature het blauw licht. Transitions brillenglazen bieden door hun activering buitenshuis een betere bescherming tegen blauw licht dan neutrale brillenglazen.

Eigenschappen Nikon BlueSecure brillenglazen

  • Bescherming tegen schadelijk blauw licht
  • Esthetisch fraaie heldere brillenglazen
  • Alle ontspiegelingen van Nikon zijn mogelijk
  • Geschikt voor alle brildragers

Meer informatie

www.hocsite.com

Gepubliceerd op: 23-01-2018

Reacties

Comments