Het ijs op met Specsavers en schaatskampioen Yvonne van Gennip

Donderdagavond 2 november was de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam het decor voor een meeting over preventief oogonderzoek. Samen met schaatslegende Yvonne van Gennip onderstreepte Specsavers het belang van preventief oogonderzoek. Zoals ook tijdens de Clinical Conference naar voren kwam: niet tijdig ontdekken van een oogaandoening kan grote gevolgen hebben, zeker als dit tussen u en uw passie komt te staan. Eyeline ervoer hoe het was om met een oogaandoening het ijs op te stappen en doet verslag.

Yvonne van Gennip

Olympisch schaatskampioen en huidig Teammanager Nederlandse Schaatsselectie Langebaan Yvonne van Gennip heeft van dichtbij meegemaakt welke impact een oogaandoening kan hebben op je leven. Haar zus liep te lang door met een los netvlies waardoor er blijvende schade is ontstaan. Van Gennip realiseerde zich toen pas hoeveel impact dit kan hebben op je leven. Haar carrière was met een oogaandoening nooit zo gelopen. “We gaan standaard twee keer per jaar naar de tandarts, maar een oogonderzoek doen we vaak maar één keer in de drie jaar. Hoe eerder je erbij bent, des te meer kun je er nog aan doen!”, aldus Yvonne van Gennip. Dat was precies de boodschap die Specsavers wilde uitdragen.

Blind het ijs op 

Onder begeleiding van Yvonne van Gennip stapte Eyeline met verschillende media het ijs op. Na enkele rondjes het gevoel van schaatsen onder de knie te hebben gekregen, werden brillen van het Oogfonds uitgedeeld. Hiermee kon ervaren worden hoe het is om met diabetische retinopathie, glaucoom of marculadegeneratie het ijs op te gaan. Snelle rondetijden werden hier duidelijk niet mee gereden. Pas door te ervaren, kom je erachter hoe ernstig deze oogaandoeningen zijn en hoe belangrijk oogonderzoek is.

Ogen zijn kunst

Om ogen extra in the spotlights te zetten, was ook fotograaf Jan Willem Groen aanwezig. Door een close-up te maken van het oog zien veel mensen pas de schoonheid in het oog. Juist door deze schoonheid in te zien, is er des te meer reden om er goed voor te zorgen.

Preventief oogonderzoek

Om preventief oogonderzoek naar de consument te brengen en de wachttijden van de oogarts te verlagen, biedt Specsavers oogonderzoeken aan. Deze meting bestaat uit een uitgebreide oogmeting, oogdrukmeting, bio-microscopisch onderzoek van binnenzijde van het oog en een digitale foto van het netvlies. Hier probeert Specsavers tijdig oogziektes als diabetische retinopathie, glaucoom, marculadegeneratie, hoge bloeddruk en staar te diagnosticeren.

Meer informatie

www.specsavers.nl/ooggezondheidsonderzoek

 

 

Gepubliceerd op: 05-11-2018

Reacties

Comments