De Cassini Color Led Technologie voor corneale metingen

Jan de Groot, contactlensspecialist en optometrist, maakt in zijn optiekzaak in Groningen gebruik van de gloednieuwe Cassini. Cassini meet decornea middels Color LED Technology, en is daarmee sneller en preciezer dan de huidige meetmethoden. “Ik ben er erg enthousiast over.”

De Groot was al enige tijd op zoek naar vervanging voor zijn topograaf, en volgde de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Toen de Cassini op de markt kwam, schafte hij meteen een exemplaar aan. De Cassini maakt met honderden ledlichtjes een hoogtekaart van het oog.

“Je kunt precies zien hoe de kromming loopt en “?n meting van de Cassini biedt spectaculair veel details, meer dan de huidige topografen kunnen bieden.” Bovendien is Cassini m”?r dan een topograaf, het is de technologie waarmee corneale analyse kan worden geoptimaliseerd.

Ook de cli??nten van De Groot zijn onder de indruk van het apparaat. “Je kunt met deze beelden veel meer aan je klanten uitleggen. Bijvoorbeeld wat een cilinder is en wat dat voor het oog betekent. Mensen vinden het mooi en informatief om te zien.” De meting vraagt niet veel tijd van de klant en duurt ongeveer “?n minuut.

De Groot: “De Cassini is bij uitstek geschikt om keratoconus vast te stellen en regelmatig te meten.” Daarnaast belooft de innovatie ook op het gebied van staaroperaties en refractiechirurgie ingrijpende verbetering. Ook die ontwikkelingen volgt DeGroot met interesse.

“Op dit moment produceert de Cassini al meer gegevens dan welke andere topograaf dan ook. Ik ben er erg enthousiast over. Er is op dit moment geen ander apparaat dat zo eenvoudig zo veel gegevens meet. En met zoveel precisie. Het is een spectaculaire ontwikkeling.”

Meer weten: Bel dan met Obet Pattileamonia op 06-28240135 ” kijk op www.i-optics.com/lp/CAsneakpreview