Essilor introduceert slijpautomaat Mr Orange

Na jaren van innovaties en successen op het terrein van werkplaatsapparatuur is 2012 een nieuwe mijlpaal voor Essilor Benelux: de introductie van Mr Orange.  Na de komst van Mr Blue op de Silmo 2009, waarmee de toon werd gezet voor de nieuwe generatie Essilor digitale systemen, is dit systeem gebaseerd op dezelfde technologie en heeft geleid tot de nieuwe standaard.

Opvolger Essilor Kappa generatie

Mr Orange is de directe opvolger van de Kappa slijpautomaten.  Essilor heeft Mr Orange uitgevoerd met de functionaliteiten die nodig zijn om te voldoen aan complexe montages. Zijn technologische standaard revitaliseert daardoor de kern van het Essilor assortiment die nodig is om te voldoen aan de behoefte van de markt.

Mr Orange?

Mr Orange heeft  zijn naam te danken aan de talrijke functies die hij brengt in de optiekwerkplaats: totale management van de verwerking van hoge curve glazen, tot en met curve 9, optisch tracen van demoglazen, boorfunctie, etc. Tevens biedt het de opticien een uitstekende controle over de montages dankzij de centreer- hulpfunctie en zijn nieuwe Star Control proces, ontwikkelt voor glazen met een hydrophobe coating. Mr Orange kent oa. de volgende functies:

  • Meer ge??ntegreerde functies waaronder optisch tracen en verwerking van curve 9 in alle afwerkingen;
  • Perfectere resultaten vanwege een optimale balans tussen prestaties en bewerkingstijd;
  • Preciezer bij het aanpassen van uw opdrachten door absolute controle van de combinatie glas/montuur;
  • Eenvoudiger als gevolg van de intu??tieve navigatie, doordachte ergonomie en de nieuwste generatie touchscreens;
  • Comfortabeler, vooral bij het centreren, vanwege de nieuwe open ruimte die geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen;
  • Veiliger dankzij zijn permanente controle van het bewerkingsproces en automatische foutmeldingen.

Gecombineerd met de Essibox server vergroot Mr Orange de connectiviteit zowel binnen als buiten de werkplaats. Daarbij worden extra functies geboden als onderhoud op afstand, het uitwisselen van gegevens, continue overzicht van het onderhanden werk en met regelmaat de nodige software updates.

Silmo d”Or 2011

Naast Mr Blue in 2009 is nu ook Mr Orange beloond met de “Silmo d”or” 2011 prijs, voor meest innovatieve slijpsysteem.