Hoya Vision Consultant Viewer op iPad

Augmented Reality of transrealiteit is het versmelten van de echte (fysieke) en de denkbeeldige (virtuele) wereld, ook wel toegevoegde realiteit genoemd.

Door middel van een digitale camera wordt de werkelijk-heid weergegeven en bestaat de mogelijkheid op het beeldscherm informatie toe te voegen. HOYA past deze techniek vernuftig toe via een nieuwe App die vanaf vandaag beschikbaar is voor de Apple iPad.

Met de iPad kan realtime de omgeving worden getoond, waarbij de optische prestaties van diverse brillenglazen virtueel over het beeld “gelegd” worden om hiermee een realtime simulatie te cre??ren. De verschillende parameters (sterkte, cilinder, additie) kunnen worden afgestemd op de consument, waardoor deze inzicht krijgt in de eigenschappen van verschillende typen multifocale, indoor en enkel-voudige glazen. Daarnaast bevat de Viewer onderdelen om verschillen tussen wel/niet ontspiegeld en diverse tinten polariserend te laten zien.Het touchscreen en de menustructuur zijn heel intu??tief, zodat de Viewer eenvoudig toe te passen is.

De App (HVC Viewer) is nu te downloaden via de iTunes store (of via de link op hoyanet) voor ” 99,99 en kan met “?n download op vijf iPads worden gezet (met identiek Apple ID / mailadres). Compatibel met iPad met camera (vereist iOS 5.0 of nieuwer), niet voor de iPhone. De App zal op een later tijdstip ook voor Android en Windows tablets beschikbaar komen.

Neem voor meer informatie contact op met HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 0297 – 514 314 of bezoek HOYA tijdens het NCC 2012 op 11 en 12 maart (standnummer 7).