Oogzorg als verdienmodel met Easyscan

Steeds meer opticiens bieden hun klanten als extra service een netvliescontrole aan.  En dat is niet voor niets: op diverse manieren wordt deze service als verdienmodel ingezet.

Het is aangetoond dat de bestedingen van klanten omhoog gaan, zodra opticiens de klant een netvliescheck aanbieden. Miedema”s Modebrillen in Leeuwarden biedt ook sinds kort een netvliescontrole aan met de revolutionaire EasyScan netvliescamera van i-Optics.  Zo kunnen diverse oogaandoeningen al in een vroeg stadium makkelijk en snel worden gesignaleerd en behandeld.

In de vernieuwde winkel is voor de oogzorg een speciale afdeling ingericht. Dat geeft een nieuwe kijk op oogzorg. Eigenaar Rob Dijkstra volgt de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg op de voet.  “Wij merken dat onze klanten het bijzonder prettig vinden om te weten of zij risico lopen op oogziekten, zoals macula degeneratie of glaucoom. Wij kunnen in onze nieuwe afdeling hopelijk veel zorgen wegnemen, maar het komt natuurlijk ook voor dat we mensen moeten doorsturen naar de oogarts.”

De EasyScan is het nieuwste-van-het- nieuwste als het gaat om betrouwbaar netvliesonderzoek. “Het is een aanwinst voor ons,”  zegt Rob Dijkstra. “Met de verfijnde technologie van de Scanning Laser Ophthalmoscope (SLO) is zoveel meer te zien dan met de gemiddelde funduscamera. De EasyScan is inzetbaar op elk willekeurig moment en zorgt binnen enkele minuten voor haarscherpe beelden van het netvlies. Ook bij mensen boven de vijftig  jaar met nauwere pupillen, staar of andere oogaandoeningen zijn de diepere lagen van het netvlies duidelijk zichtbaar. Er kan al een nauwkeurige meting worden gedaan bij een pupil van 2 millimeter en er zijn geen vervelende bijwerkingen, omdat druppelen bij de EasyScan niet meer nodig is. Dat biedt perspectief voor een groot deel van onze klanten.”

easyscan_2

“Het netvliesonderzoek met de EasyScan zorgen voor een hele nieuwe manier van kijken en beoordelen, waardoor bij de klant symptomen in een vroeg stadium snel kunnen worden gevonden en behandeld. En dat is een groot voordeel omdat verdere schade aan het oog, zoals verminderd zicht en uiteindelijk blindheid hierdoor beperkt of zelfs kan voorkomen worden.”


Klik hier voor meer informatie over de EasyScan.