ZEISS introduceert een nieuwe familie OCT-systemen

Carl Zeiss introduceerde vorige week in Nederland een nieuwe familie ZEISS OCT (Optical Coherence Tomography) producten. Deze nieuwe CIRRUS OCT-reeks bestaat uit twee nieuwe CIRRUS HD-OCT-toestellen, de modellen 500 en 5000, en twee nieuwe gecombineerde OCT/funduscamerasystemen, de CIRRUS photo-modellen 600 en 800.

De nieuwe OCT-familie vormt een reeks diagnostische oogzorgsystemen waarin elke oogspecialist het juiste toestel vindt op maat van de grootte, het zorgaanbod en de specifieke behoeften van zijn/haar praktijk. De nieuwe CIRRUS-familie bestaat uit vier kwalitatieve ZEISS OCT-systemen voor onder andere de diagnose en de opvolging van glaucoom en retina-aandoeningen. Binnen de reeks bevindt zich een toestel voor elke praktijk, van de standaard oogzorg bij een algemene praktijk of optometrist tot gespecialiseerde behandelingen in oogklinieken en ziekenhuizen,” zegt Dr. Ludwig Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec AG.

“Oogartsen en optometristen kunnen vanaf nu het diagnostische systeem kiezen dat aangepast is aan de oogzorg die ze bieden, rekeninghoudend met hun zorgaanbod, de workflow binnen de praktijk en het aantal pati??nten of klanten. Deze nieuwe familie OCT-toestellen biedt een groter aantal oogzorgprofessionals de kans om aan hun pati??nten of klanten een hoog niveau aan oogzorg te bieden en hun investeringen af te stemmen op de specifieke behoeften van hun praktijk.”

afb277

Zowel de CIRRUS HD-OCT 500 als 5000 bevatten een verbeterd OCT-platform met een sneller OCT-camerasysteem en kortere bewerkingstijden. Het nieuwe tijdloze design met grotere monitor en draadloos toetsenbord en muis passen perfect binnen elke hedendaagse praktijk. Beide modellen bevatten een uitgebreide set van applicaties voor de diagnose en opvolging van glaucoom en retina-aandoeningen en bevatten een normatieve database met tijds- en leeftijdsgebonden informatie voor zeer precieze en betrouwbare diagnoses.

De CIRRUS HD-OCT 500 werd speciaal ontwikkeld voor de standaard oogzorgpraktijk die eenvoudige en betrouwbare OCT-functies vraagt in een gebruiksvriendelijk en intu??tief toestel. De nieuwe en snelle OCT-camera maakt het mogelijk om OCT-beelden te maken met effici??nte onderzoekstijden per pati??nten.

De CIRRUS HD-OCT 5000 is speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen en gespecialiseerde oogheelkundige praktijken. Het nieuwe FastTrac retinal tracking-systeem, waarmee bij elke diagnose hoge resolutie B-scans genomen kunnen worden van hetzelfde stukje weefsel, maken een consistente vergelijking en gerichte behandeling mogelijk. Bovendien is de CIRRUS HD-OCT 5000 voor de uitgebreide oogzorg voorzien van de hoogste resolutie beeldvorming en geavanceerde applicaties, zoals Advanced RPE Analysis en Ganglion Cell Analysis.

afb278

De CIRRUS photo 600- en 800-systemen combineren hoogwaardige CIRRUS OCT-technologie met een een volledig uitgeruste non-mydriatische/mydriatische funduscamera in een compact en veelzijdig toestel. Oogspecialisten kunnen data van de detailrijke OCT-datakubus en de thickness en layer maps combineren met de resultaten van kwalitatieve kleurenfundus- en angiografiebeelden. Dit kan in “?n beweging zonder dat de pati??nt van toestel of plaats moet wisselen.

afb280

De CIRRUS photo 600 combineert non-mydriatische beeldvorming in kleur en OCT-beelden met fundus autofluorescence (FAF). Dit toestel is bedoeld voor optometristen en oogartsen die behoefte hebben aan fundusbeeldvorming en OCT-beelden voor de diagnose en behandeling van een breed spectrum retina- en achtersegmentaandoeningen.

De CIRRUS photo 800 is ontworpen voor gespecialiseerde behandelingen en combineert in “?n toestel extra fluorescein angiography (FA), ICG angiography, fundus autofluorescence (FAF) en OCT-technologie.

De nieuwe OCT-familie is te ontdekken op de ZEISS-stand (nr. 36) tijdens het NOG-congres  van 20 t.e.m. 22 maart in MartiniPlaza in Groningen.