Jaarwisseling 2018: acht mensen met oogletsel in Het Oogziekenhuis

Hoewel er deze jaarwisseling over het algemeen minder incidenten waren dan vorig jaar, vielen er toch nog enkele gewonden door het vuurwerk. Acht mensen hebben een bezoekje moeten brengen aan Het Oogziekenhuis. Hiervan waren drie mensen omstanders.

Het Oogziekenhuis in Rotterdam heeft gedurende de jaarwisseling acht mensen behandeld aan oogletsel dat was veroorzaakt door vuurwerk. Bij zes van hen is er sprake van blijvend letsel, zoals verminderd zicht of blindheid en mogelijk zelfs ogen die verwijderd moeten worden. Het aantal van acht is ongeveer gelijk aan dat van voorgaande jaarwisselingen.

“Wij oogartsen vragen al negen jaar om een verbod op vuurwerk. Je zou zeggen dat het nu tijd wordt dat het kwartje begint te vallen in Den Haag, waar uiteindelijk de beslissing moet vallen of dit de juiste manier is om de jaarwisseling te vieren”, aldus Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis.

Vuurwerkbril

Opvallend is dat geen enkel van de slachtoffers een vuurwerkbril droeg. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen wordt aangeraden zichzelf beschermen met een vuurwerkbril. “Ik heb  kinderen van een jaar of drie op de operatietafel gehad. Maar dat zie je de laatste twee, drie jaar niet meer. Ook heel opmerkelijk is dat ik twee vaders heb behandeld die zeiden toezicht te hebben gehouden op kinderen die vuurwerk afstaken. De kinderen droegen een vuurwerkbril, maar papa niet.”

Bron: nos.nl

Gepubliceerd op: 02-01-2018

Reacties

Comments