Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van technologie gebaseerd op Artificial Intelligence.

OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtzienden heeft aangekondigd dat Lionel Messi, de voetballegende, hun nieuwe ambassadeur is. Vanuit die rol zal Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van Artificial Intelligence technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

De komende tijd zal Messi de OrCam MyEye schenken aan blinde en slechtziende mensen. Een aantal zal hij zelfs persoonlijk in Barcelona ontmoeten en deze mensen worden lid van het “OrCam Dreamteam”, geleid door Messi. In Nederland is de slechtziende Maaike Bennink, skislalomster met paralympische ambitie, lid van het OrCam Dreamteam van Messi. Vanuit die rol zal zij de komende tijd uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland uitdelen.

“Dit is een bijzonder moment voor OrCam. Het verhaal van de oprichting van OrCam is een verhaal over mensen die worstelen met obstakels en uitdagingen in hun leven. Wij maken gebruik van geavanceerde Artificial Intelligence technologie om mensen met een visuele beperking realtime te kunnen helpen,” vertelt professor Amnon Shashua, medeoprichter en co-CEO van OrCam. “Tijdens de dagelijkse activiteiten zorgt de OrCam MyEye ervoor dat blinden en slechtzienden beter kunnen integreren in de samenleving en onder andere weer kunnen lezen – waar en wanneer zij dat zelf willen. De technologie ondersteunt gebruikers dan ook bij het maximaliseren van hun potentie. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Messi – die de belichaming is van het maximaliseren van je eigen potentieel – ons zal helpen om heel veel blinde en slechtziende mensen weer zelfstandig en onafhankelijk te kunnen laten leven.”

 

Gepubliceerd op: 17-09-2020

Reacties

Comments