Blackfin – To The Roots campagne

Om betekenis te geven aan wie we vandaag de dag zijn, moeten we terug naar onze roots; van daaruit kunnen we vat krijgen op de reis die ons heeft gebracht waar we nu zijn. Het is een besef dat zin geeft aan de zoektocht die Blackfin jaren geleden ondernam. Een zoektocht naar identiteit en verantwoordelijkheid, waarbij elke actie is gebaseerd op een integriteitsprincipe dat voor Blackfin is samengevat in het begrip ‘neomadeinitaly’.

De nieuwe campagne van 2021 voegt een nieuwe laag van betekenis toe aan deze reis. TO THE ROOTS: alleen door terug te gaan naar onze essentie worden we ons volledig bewust van onze eigen staat van zijn. Oerbeelden zijn gesitueerd in een etherisch, tijdloos landschap, waarin het verlangen naar schoonheid krachtig te zien is. Want schoonheid moet geen doel op zich zijn, maar een weerspiegeling van bewuste keuzes.

Met dank aan de locatie wordt de boodschap op een subtiele maar duidelijke manier overgebracht. De Laguna Nord van Venetië is nog haast ongerept maar toch slechts een paar minuten met de boot vanaf het San Marcoplein. Een plek die constant in beweging is tussen land en zee, waar de natuur echt, puur en ook kwetsbaar is. De lagune is een long die op het ritme van de getijden zichzelf elke zes uur zuivert in een eindeloze stijging en daling die – in deze tijd waarin we worden overweldigd door een vreselijke storm – belichaamt hoe kwetsbaarheid de enige manier is om in balans te blijven.

Maar om in balans te zijn moet je solide zijn, wortels hebben en je daarvan bewust zijn. Dit komt visueel tot uiting door de lariksplanken die een tijdelijk kunstwerk in het water vormen. Een verticaal gestileerd symbool voor meerpalen, de enorme palen die de bevaarbare delen van de grachten markeren. De planken, zwartgeblakerd met behulp van de oude Japanse Yakisugi-techniek en verzonken in de modder van de lagune, volgen de ligging van de zandbanken en creëren een samenspel van eindeloze reflecties met de modellen die een fysieke maar vluchtige aanwezigheid vormen.

Meer informatie

www.blackfin.eu

Tags: